Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13641
Назва: Розширення асортименту пельменів підвищеної харчової цінності та проєктування технологічного процесу в їдальні на 50 місць із розрахунком складської групи приміщень
Інші назви: Expanding the range of dumplings with increased nutritional value and designing the technological process in a dining room for 50 seats with calculation of the warehouse group of premises
Автори: Соломка, А.
Solomka, A.
Ключові слова: пельмені
дослідження
підвищена харчова цінність
dumplings
research
increased nutritional value
Дата публікації: 2024
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Факультет харчових технологій ; наук. керівник М. Ю. Савченко
Короткий огляд (реферат): Метою проєктно-технологічної частини роботи є проєктування технологічного процесу для впровадження пельменів «Смачні» у новозбудованій їдальні для збільшення об’єму продукції. В роботі було розглянуто загальну характеристику виробництва пельменів. Було здійснено аналіз рецептурного складу та технологічної схеми виробництва продукту-аналогу. Було розглянуто інноваційні технології пельменів – з додаванням сировини рослинного походження. Було визначено недоліки новітніх розробок та основні шляхи удосконалення продукту-аналогу. Було розроблено програму проведення аналітичних та експериментальних робіт і надана характеристика об’єкту, предметам та методам досліджень. Було вивчено вплив нової сировини на показники якості удосконаленої технології пельменів, що за п’ятибальною шкалою органолептичних показників було оцінено не менше ніж 4,5б. Було розроблено рецептуру та технологічну схему пельменів «Смачні», розраховано харчову та біологічну цінності. Було розроблено проєкт технологічної карти та АКТ відпрацювання рецептури і технології пельменів «Смачні». Було спроєктовано їдальню на 50 місць у м. Суми на проспекті Свободи, і доведено її доцільність. Було проведено розрахунок площі складської групи приміщень, яка склала 38 м2. Було визначено загальну площу зпроектованої їдальні на 50 місць згідно ДБН - 432м2 (18мх24м). Було описано заходи з охорони праці у новоствореній їдальні. Було проведено розрахунки, які прогнозують прибутковість новоствореної їдальні. Валовий прибуток якої становить 6576 тис. грн, а рентабельність − 37%. Термін окупності − 1,1рік.
Опис: The purpose of the project-technological part of the work is to design a technological process for the introduction of "Delicious" dumplings in the newly built dining room to increase the volume of products. The work considered the general characteristics of dumpling production. An analysis of the recipe composition and technological scheme of the production of the analogue product was carried out. Innovative technologies of dumplings were considered - with the addition of raw materials of plant origin. The shortcomings of the latest developments and the main ways of improving the analogue product were determined. A program for conducting analytical and experimental work was developed and a description of the object, subjects and methods of research was given. The influence of new raw materials on the quality indicators of the improved dumpling technology was studied, which was rated at least 4.5point on a five-point scale of organoleptic indicators. The recipe and technological scheme of "Delicious" dumplings were developed, the nutritional and biological values were calculated. A project of a technological map and ACT for working out the recipe and technology of "Delicious" dumplings was developed. A canteen for 50 seats was designed in the city of Sumy on Svoboda Avenue, and its feasibility was proven. The area of the warehouse group of premises was calculated, which was 38 m2. The total area of the designed dining room for 50 seats was determined according to DBN - 432m2 (18mx24m). Occupational health and safety measures in the newly created canteen were described. Calculations were made that predict the profitability of the newly created canteen. The gross profit of which is UAH 6,576,000, and the profitability is 37%. The payback period is 1.1 years.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13641
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Диплом_Соломка для бібліотеки.pdf
  Restricted Access
982,38 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.