Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1371
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЗамазій, А. А.-
dc.contributor.authorПіхтірьова, А. В.-
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЗамазий, А. А.-
dc.contributor.authorПихтирёва, А. В.-
dc.contributor.authorKambur, M. D.-
dc.contributor.authorZamaziy, A. A.-
dc.contributor.authorPihtirova, A. V.-
dc.date.accessioned2013-10-15T12:40:29Z-
dc.date.available2013-10-15T12:40:29Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationКамбур М. Д. Склад молозива та молока свиноматок різних типів вищої нервової діяльності та його енергетична цінність [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, А. В. Піхтірьова // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2013. – Вип. 2(32). – С. 16-20.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1371-
dc.descriptionThe paper presents data on the composition and energy value of colostrum and milk of sows with different types of higher nervous activity. Found that the content of total protein, fat and lactose in the colostrum and milk of sows different experimental groups. Also be noted that all types of sows colostrum HNA per day 2 has a higher content of total protein (38,00 – 40,00 %) and fat (7,20 – 8,47 %) compared with milk 21-nd day, and also the energy value (at 16,43 – 17,16 %). The highest content of total protein, fat and lactose, and therefore the energy content was characterized by the colostrum and milk of sows with a strong balanced moveable type HNA.uk_UK
dc.description.abstractВ статті наведені дані щодо складу та енергетичної цінності молозива та молока свиноматок з різними типами вищої нервової діяльності. Встановлено, що вміст загального білка, жиру та лактози в молозиві та молоці свиноматок дослідних груп відрізняється. Також можна зазначити, що молозиво свиноматок всіх типів ВНД на 2-гу добу має більший вміст загального білка (38 – 40 %) та жиру ( 7,20 – 8,47 %) порівняно з молоком 21-ої доби, а також енергетичну цінність (на 16,43 – 17,16 %). Найбільшим вмістом загального білка, жиру та лактози, а відповідно й енергетичною цінністю характеризувалось молозиво та молоко свиноматок з сильним врівноваженим рухливим типом ВНД. В статье приведены данные по составу и энергетической ценности молозива и молока свиноматок с разными типами высшей нервной деятельности. Установлено, что содержание общего белка, жира и лактозы в молозиве и молоке свиноматок опытных групп отличается. Также можна отметить, что молозиво свиноматок всех типов ВНД на 2-ые сутки имеет большее содержание общего белка (38 – 40 %) и жира ( 7,20 – 8,47 %) сравнительно с молоком 21-ых суток, а также энергетическую ценность (на 16,43 – 17,16 %). Наибольшим содержанием общего белка, жира и лактозы, а соответственно и энергетической ценностью характеризовалось молозиво и молоко свиноматок с сильным уравновешенным подвижным типом ВНД.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний ун-тuk_UK
dc.subjectенергетична цінністьuk_UK
dc.subjectзагальний білокuk_UK
dc.subjectвища нервова діяльністьuk_UK
dc.subjectэнергетическая ценностьuk_UK
dc.subjectобщий белокuk_UK
dc.subjectвысшая нервная деятельностьuk_UK
dc.subjectthe energy valueuk_UK
dc.subjecttotal proteinuk_UK
dc.subjectthe type of higher nervous activityuk_UK
dc.titleСклад молозива та молока свиноматок різних типів вищої нервової діяльності та його енергетична цінністьuk_UK
dc.title.alternativeСостав молозива и молока свиноматок различных типов высшей нервной деятельности и его энергетическая ценностьuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
05.pdf445,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.