Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13753
Назва: | Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком |
Інші назви: | Method of production of hard cheese with tomatoes and basil |
Автори: | Болгова, Н. В. Губа, С. О. Назаренко, Ю. В. Соколенко, В. В. Bolhova, N. V. Huba, S. O. Nazarenko, Yu. V. Sokolenko, V. V. |
Ключові слова: | сир твердий томат базилік hard cheese tomato basil |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Сумський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком [Електронний ресурс] : патент 159321 UA : МПК (2025.01), A23С 19/00 / Н. В. Болгова, С. О. Губа, Ю. В. Назаренко, В. В. Соколенко ; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2024 02063, заявл. 18.04.2024 ; опубл. 14.05.2025, Бюл. № 20. |
Короткий огляд (реферат): | Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком включає наступні стадії: пастеризацію молока, охолодження молока до температури зсідання, зсідання молока шляхом внесення компонентів, витримування до отримання згустка, обробку згустка шляхом розрізання, обробляння зерна, часткового видалення сироватки, друге нагрівання, формування, пресування, соління в розсолі, визрівання. Як добавки вносять 3,5 % сушених подрібнених томатів та 1 % сушеного подрібненого базиліку від маси молока-сировини, а дозрівання проводять у квітках лаванди. |
Опис: | Hard cheese with tomatoes and basil production method includes the following steps: milk pasteurization, cooling of milk to the curdling temperature, curdling of milk by adding components, aging until a clot is obtained, processing of the clot by cutting, grain processing, partial removal of whey, second heating, molding, pressing, salting in brine, and ripening. Additives include 3.5% of dried chopped tomatoes and 1% of dried chopped basil by weight of raw milk, and maturation is carried out in lavender flowers. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13753 |
Розташовується у зібраннях: | Патенти |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
патент_Болгова Н (сир).pdf | 150,56 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.