Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1379
Назва: | Забезпечення сталого виробництва сирого молока на фермах за використання загальних та специфічних екологічних критеріїв при здійсненні ветеринарно-санітарного контролю |
Інші назви: | Обеспечение устойчивого производства сырого молока на фермах при использовании общих и специфических экологических критериев при осуществлении ветеринарного контроля |
Автори: | Касянчук, В. В. Бергілевич, О. М. Марченко, А. М. Козловська, М. В. Касянчук, В. В Бергилевич, А. Н. Марченко, А. М. Козловская, М. В. Kasyanchuk, V. V. Bergileviсh, O. M. Marchenko, A. M. Kozlovskaja, M. V. |
Ключові слова: | належні практики ветеринарний контроль екологічні критерії надлежащие практики ветеринарний контроль экологические критерии good practices veterinary control ecological criteria |
Дата публікації: | 2013 |
Видавництво: | Сумський національний аграрний ун-т |
Бібліографічний опис: | Забезпечення сталого виробництва сирого молока на фермах за використання загальних та специфічних екологічних критеріїв при здійсненні ветеринарно-санітарного контролю [Електронний ресурс] / В. В. Касянчук, О. М. Бергілевич, А. М. Марченко, М. В. Козловська // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2013. – Вип. 2(32). – С. 57-61. |
Короткий огляд (реферат): | Сучасні вимоги до атестації молочних ферм, в якій активну участь приймає ветеринарна слу- жба, включають екологічні параметри виробництва. Виробництво молока має специфічні екологічні параметри для екологічного контролю, що пов’язані з особливими біологічними та хімічними небезпеками. В статті розглядається сучасна методологія встановлення екологічних критеріїв при здійсненні ветеринарно-санітарного контролю виробництва сирого молока на фермах. На основі наукових досліджень встановлені точки визначення специфічних екологічних критеріїв у виробництві молока на молочних фермах. Определены специфические экологические критерии при производстве молока на молочных фермах за методологией использования жизненного цикла. Приведены обще и специфические экологические критерии. К таким специфическим экокритериям отнесены следующие объекты производства: кормление, вода для поения коров, здоровье коров, условия содержания и доения, первичная обработка молока, отходы производства. Установлены точки контроля возможного негативного влияния на окружающую среду в процессе производства сырого молока. |
Опис: | Identified specific environmental criteria during production of milk on dairy farms for the methodology of life cycle. Provides general and specific environmental criteria. These specific objects of production complies with ecocriteria include: feeding, water for watering cattle, cow, health conditions and milking, primary processing of milk production residues. Set point control possible negative impact on the environment during the manufacture of raw milk. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1379 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
17.pdf | 386,96 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.