Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1379
Title: Забезпечення сталого виробництва сирого молока на фермах за використання загальних та специфічних екологічних критеріїв при здійсненні ветеринарно-санітарного контролю
Other Titles: Обеспечение устойчивого производства сырого молока на фермах при использовании общих и специфических экологических критериев при осуществлении ветеринарного контроля
Authors: Касянчук, В. В.
Бергілевич, О. М.
Марченко, А. М.
Козловська, М. В.
Касянчук, В. В
Бергилевич, А. Н.
Марченко, А. М.
Козловская, М. В.
Kasyanchuk, V. V.
Bergileviсh, O. M.
Marchenko, A. M.
Kozlovskaja, M. V.
Keywords: належні практики
ветеринарний контроль
екологічні критерії
надлежащие практики
ветеринарний контроль
экологические критерии
good practices
veterinary control
ecological criteria
Issue Date: 2013
Publisher: Сумський національний аграрний ун-т
Citation: Забезпечення сталого виробництва сирого молока на фермах за використання загальних та специфічних екологічних критеріїв при здійсненні ветеринарно-санітарного контролю [Електронний ресурс] / В. В. Касянчук, О. М. Бергілевич, А. М. Марченко, М. В. Козловська // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2013. – Вип. 2(32). – С. 57-61.
Abstract: Сучасні вимоги до атестації молочних ферм, в якій активну участь приймає ветеринарна слу- жба, включають екологічні параметри виробництва. Виробництво молока має специфічні екологічні параметри для екологічного контролю, що пов’язані з особливими біологічними та хімічними небезпеками. В статті розглядається сучасна методологія встановлення екологічних критеріїв при здійсненні ветеринарно-санітарного контролю виробництва сирого молока на фермах. На основі наукових досліджень встановлені точки визначення специфічних екологічних критеріїв у виробництві молока на молочних фермах. Определены специфические экологические критерии при производстве молока на молочных фермах за методологией использования жизненного цикла. Приведены обще и специфические экологические критерии. К таким специфическим экокритериям отнесены следующие объекты производства: кормление, вода для поения коров, здоровье коров, условия содержания и доения, первичная обработка молока, отходы производства. Установлены точки контроля возможного негативного влияния на окружающую среду в процессе производства сырого молока.
Description: Identified specific environmental criteria during production of milk on dairy farms for the methodology of life cycle. Provides general and specific environmental criteria. These specific objects of production complies with ecocriteria include: feeding, water for watering cattle, cow, health conditions and milking, primary processing of milk production residues. Set point control possible negative impact on the environment during the manufacture of raw milk.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1379
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
17.pdf386,96 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.