Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13790
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМельник, О. Ю.-
dc.contributor.authorШкарапута, Р. В.-
dc.date.accessioned2025-06-05T09:52:25Z-
dc.date.available2025-06-05T09:52:25Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationМельник О. Аналіз технологій виробництва натуральних барвників з використання вторинної сировини та харчових відходів [Електронний ресурс] / О. Мельник, Р. Шкарапута // Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2024. – Вип. 14, Т. 1. – Режим доступу : https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-1-7. – Заголовок з екрану.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13790-
dc.descriptionThe paper presents a review of literature sources on technologies for the production of natural dyes using secondary raw materials and food waste. The practical feasibility of using secondary raw materials and food waste, such as: vegetable, fruit and berry pomace, whey, sunflower and onion husks, vegetable peel, dried flowers, is established. Various approaches to processing raw materials are presented in order to preserve and maximize the extraction of coloring substances, in particular, drying, freezing, defrosting, treatment with acids and enzymes. A list of the most common and studied secondary raw materials and food waste is described and provided. A comparative analysis of the effectiveness of using different methods for obtaining coloring substances is carried out.uk_UA
dc.description.abstractУ роботі представлено огляд літературних джерел технологій виробництва натуральних барвників з використанням вторинної сировини та харчових відходів. Встановлено практичну доцільність використання вторинної сировини та харчових відходів, таких як: овочеві, фруктові та ягідні вичавки, молочна сироватка, лушпиння соняшника й ріпчастої цибулі, овочева шкірка, висушені квіти. Наведені різні підходи обробки сировини з метою збереження та максимального вилучення барвних речовин, зокрема висушування, заморожування, дефростація, обробка кислотами та ферментами. Охарактеризовано та наведено перелік найбільш поширеної і дослідженої вторинної сировини й харчових відходів. Проведений порівняльний аналіз ефективності застосування різних методів отримання барвних речовин.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherТДАУuk_UA
dc.subjectнатуральні барвникиuk_UA
dc.subjectнатуральні барвникиuk_UA
dc.subjectекстрагуванняuk_UA
dc.subjectnatural dyesuk_UA
dc.subjectcoloring substancesuk_UA
dc.subjectextractionuk_UA
dc.titleАналіз технологій виробництва натуральних барвників з використання вторинної сировини та харчових відходівuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis of technologies for the production of natural dyes using secondary raw materials and food wasteuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мельник_3.pdf597,19 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.