Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14294
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБереза, Микита-
dc.contributor.authorBereza, Mykyta-
dc.date.accessioned2025-08-21T09:43:20Z-
dc.date.available2025-08-21T09:43:20Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБіолого-технологічний факультет ; наук. керівник М. І. Шкуркоuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14294-
dc.descriptionThe relevance of the study is due to the need to increase the efficiency of egg poultry farming by optimizing feeding, in particular by including in the rations of feed components of animal origin, which are a source of high-quality protein, amino acids, minerals and vitamins. The work analyzes the biological characteristics of laying hens, their nutritional needs, as well as scientifically and theoretically substantiates the feasibility of using animal feed (meat and bone meal and fish meal) in poultry diets. The experimental part of the work was carried out on the basis of the NATON FG. The study examined the impact of diets including animal products on chicken productivity (laying rate, live weight, feed consumption), egg quality characteristics (weight, shell thickness, protein and yolk content), and the economic feasibility of this approach.uk_UA
dc.description.abstractАктуальність дослідження зумовлена потребою підвищення ефективності яєчного птахівництва шляхом оптимізації годівлі, зокрема включенням до раціонів кормових компонентів тваринного походження, які є джерелом високоякісного білка, амінокислот, мінералів і вітамінів. У роботі проведено аналіз біологічних особливостей курей-несучок, їхніх потреб у поживних речовинах, а також науково-теоретичне обґрунтування доцільності використання тваринних кормів (м’ясо-кісткове та рибне борошно) у раціонах птиці. Експериментальна частина роботи виконана на базі ФГ «НАТОН». У ході дослідження вивчено вплив раціонів із включенням тваринних продуктів на показники продуктивності курей (несучість, жива маса, споживання корму), якісні характеристики яєць (маса, товщина шкаралупи, вміст білка і жовтка) та економічну доцільність такого підходу.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherСНАУuk_UA
dc.subjectкури-несучкиuk_UA
dc.subjectгодівляuk_UA
dc.subjectтваринні продуктиuk_UA
dc.subjectlaying hensuk_UA
dc.subjectfeedinguk_UA
dc.subjectanimal productsuk_UA
dc.titleЗастосування тваринних продуктів у годівлі курей-несучок в умовах ФГ «НАТОН» Сумської областіuk_UA
dc.title.alternativeThe use of animal products in feeding laying hens in the conditions of the NATON farm in the Sumy regionuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кваліфікаційна робота Береза.pdf
  Restricted Access
995,82 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.