Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1842
Назва: | Ветеринарно-санітарна експертиза риби при куодозах в умовах державної лабораторії ветсанекспертизи м. Суми |
Інші назви: | Ветеринарно-санитарная экспертиза рыбы при куодозах в условиях государственной лаборатории ветсанэкспертизы м. Сумы |
Автори: | Кириченко, Алла Іванівна Кириченко, Алла Ивановна |
Ключові слова: | характеристика міксоспоридій якість рибної сировини характеристика миксоспоридий качество рыбного сырья |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | Сумський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Факультет ветеринарної медицини; наук. керівник Т. І. Фотіна |
Короткий огляд (реферат): | Забезпечення населення країни повноцінними та екологічно безпечними продуктами харчування є важливою народногосподарською проблемою. У формуванні стійкої продовольчої бази особливе значення має використання рибної сировини. Риба і рибопродукти мають високі поживні властивості, широко використовуються і займають вагоме місце в харчуванні людини. Їх різноманітність та кількість постійно зростає. Рибна галузь України забезпечує приблизно 20 % всієї валової продукції харчової промисловості. Необхідно враховувати, що гідробіонти використовуються не тільки як харчові продукти, але і як сировина для медичної промисловості (жир, вітаміни, лікарські препарати), а також як технічна сировина (добрива, рибний фарш, борошно) тощо. Обеспечения населения страны полноценными и экологически безопасными продуктами питания является важной народнохозяйственной проблемой. В формировании устойчивой продовольственной базы особое значение имеет использование рыбного сырья. Рыба и рыбопродукты имеют высокие питательные свойства, широко используются и занимают важное место в питании человека. Их разнообразие и количество постоянно растет. Рыбная отрасль Украины обеспечивает примерно 20% всей валовой продукции пищевой промышленности. Необходимо учитывать, что гидробионты используются не только как пищевые продукты, но и как сырье для медицинской промышленности (жир, витамины, лекарственные препараты), а также как техническое сырье (удобрения, рыбный фарш, муку) и др. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1842 |
Розташовується у зібраннях: | Ветеринарної медицини |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
МАГІСТЕРСЬКА РОБОТА Кириченко.pdf Restricted Access | 1,17 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.