Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2257
Назва: | Упаковка м’яса в модифіковану атмосферу |
Інші назви: | Упаковка мяса в модифицированную атмосферу Packing meat in modified atmosphere |
Автори: | Болгова, Н. В. Болгова, Н. В. Bolhova, N. V. |
Ключові слова: | м’ясо упаковка модифіковане середовище кисень мясо упаковка модифицированная среда кислород meat packaging modified atmosphere oxygen |
Дата публікації: | 2014 |
Видавництво: | ТДАТУ |
Бібліографічний опис: | Болгова, Н. В. Упаковка м’яса в модифіковану атмосферу [Електронний ресурс] / Н. В. Болгова // Збірник наукових праць Таврійського державного агротехнологічного університету. – Вип. 14, Т. 8. – Мелітополь: ТДАТУ, 2014. |
Короткий огляд (реферат): | Останнім часом метод упаковки в модифіковане середовище (70-80% кисню) отримав велике розповсюдження в роздрібній торгівлі. Кисень дозволяє зберегти яскравий червоний колір гемоглобіну, а вуглекислий газ, в кількості 20-30%, виступає інгібітором анаеробних, психротропних бактерій та інших агентів порчі свіжого м'яса. Однак, наявність у газовому середовищі кисню, викликає деякі зміни в органолептиці м'яса. Використання модифікованого середовища також дозволено для упаковки органічного м'яса. Це можна розглядати як принцип «обробка продуктів з обережністю», що передбачено в статті 6 Регламенту (ЄС) 834/2007 про органічне виробництво і маркування органічних продуктів. Метою нашого дослідження є надання інформації щодо необхідності використання модифікованого середовища для упаковки органічного м'яса. Літературні джерела, дослідження ринку показують, що споживачі органічних продуктів харчування шукають "зручність" у придбанні і підготовці його. Так, основні асоціації з органічного сільського господарства в Німеччині забороняють використання модифікованого середовища. Літературні джерела показують, що небажаним змінам в м'ясі можна запобігти, якщо знизити вміст кисню в упаковках до 40-50%, при незначному скороченні терміну придатності. На наш погляд, це є хорошим компромісом між «зручністю» та «якістю». В последнее время метод упаковки в модифицированную среду (70-80% кислорода) получил большое распространение в розничной торговле. Кислород позволяет сохранить яркий красный цвет гемоглобина, а углекислый газ, в количестве 20-30%, выступает ингибитором анаэробных, психротропних бактерий и других агентов порчи свежего мяса. Однако, наличие в газовой среде кислорода, вызывает некоторые изменения в органолептике мяса. Использование модифицированной среды также разрешено для упаковки органического мяса. Это можно рассматривать как принцип «обработка продуктов с осторожностью», что предусмотрено в статье 6 Регламента (ЕС) 834/2007 об органическом производстве и маркировке органических продуктов. Целью нашего исследования является предоставление информации о необходимости использования модифицированной среды для упаковки органического мяса. Литературные источники, исследования рынка показывают, что потребители органических продуктов питания ищут "удобство" в приобретении и подготовке его. Так, основные ассоциации из органического сельского хозяйства в Германии запрещают использование модифицированного среды. Литературные источники показывают, что нежелательным изменениям в мясе можно предотвратить, если снизить содержание кислорода в упаковках до 40-50%, при незначительном сокращении срока годности. На наш взгляд, это является хорошим компромиссом между «удобством» и «качеством». |
Опис: | Recently, a method of packaging in a modified medium (70-80% oxygen) became very common in the retail trade. Oxygen allows you to keep the bright red color of hemoglobin and carbon dioxide in an amount of 20-30%, the inhibitor acts anaerobic, psychrotrophic bacteria and other agents of spoilage of fresh meat. However, the presence of oxygen in the gas medium causes some changes in the organoleptic meat. Using a modified environment also allowed for packing organic meat. This can be regarded as the principle of "treating products with caution", as provided for in Article 6 of Regulation (EU) 834/2007 on organic production and labeling of organic products. The aim of our research is to provide information about the need to use a modified environment for the packaging of organic meat. Literary sources, market research shows that consumers of organic food are looking for "convenience" in purchasing and preparing it. So, the main association of organic farming in Germany prohibit the use of a modified environment. The literature indicates that undesirable changes in the meat can be prevented to reduce the oxygen content in containers until 40-50% with a slight reduction of the period of validity. In our view, this is a good compromise between "convenience" and "quality." |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2257 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Болгова Н.В. (ТДАУ).pdf | 149,95 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.