Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2306
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФотіна, Т. І.-
dc.contributor.authorКасяненко, О. I.-
dc.contributor.authorФотіна, Г. А.-
dc.contributor.authorДворська, Ю. Є.-
dc.contributor.authorФотина, Т. И.-
dc.contributor.authorКасьяненко, О. И.-
dc.contributor.authorФотина, А. А.-
dc.contributor.authorДворская, Ю. Є.-
dc.contributor.authorFotina, T. I.-
dc.contributor.authorKasjanenko, O. I.-
dc.contributor.authorFotina, A. A.-
dc.contributor.authorDvorskaja, J. E.-
dc.date.accessioned2015-04-17T06:35:24Z-
dc.date.available2015-04-17T06:35:24Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationФотіна Т. І. Епізоотологічне та епідеміологічні значення харчових бактеріальних патогенів [Електронний ресурс] / Т. І. Фотіна, О. І. Касяненко, Г. А. Фотіна, Ю. Є. Дворська // Наук.-техн. Бюлетень Інституту біології тварин і ДНДКІ вет. препаратів та кормових добавок. – Вип. 15, № 2,3 – Львів, 2014.– С. 141-148.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2306-
dc.descriptionThis article presents the data on theoretical and experimental substantiation of the main ways of transmission of pathogens of foodborne diseases and abortion on the basis of analysed data sanitary and epidemiological stations on etiological factors of human infection. Studied objects in the external environment, food products of plant and animal origin as a potential source of foodborne disease-causing bacteria, as well as the share of microorganisms as the etiologic factor of toxicosis and diseases among the population. According to the results of the conducted work were the main ways of transmission of bacterial pathogens. Found out that among the most dangerous species are: bacteria of the genus Salmonella (S. enterіtіdіs and S. typhimurium); enterohaemorrhagic E.coli; Listeria monocytogenes; Campylobacter jejuni; and Yersinia enterocolitica. Etiological factor abortion and poisoning in humans there is toxigenic strains of S. aureus, C. jejuni, P. mirabilis, E. coli, S. enterіtіdіs, Y. enterocolitica and other opportunistic bacteria, as well as their associations. The emergence of new toxigenic strains and strengthening the virulence properties produced their metabolites necessitate the development of new criteria in the system of sanitary and epidemic control of food raw materials and finished products, including through the establishment and implementation of a more sensitive and effective methods of microbiological analysis of all aspects of food security. The main way of transmission of pathogens of foodborne diseases and abortion - food. On the basis of theoretical and experimental substantiation of the main ways of transmission of foodborne disease-causing bacteria found that testing for pathogens is required at all stages of the food chain - from field to table".uk_UK
dc.description.abstractВ статті представлені дані щодо теоретичного та експериментального обґрунтування основних джерел та шляхів передачі збудників харчових токсикоінфекцій та токсикозів на основі проаналізованих даних санепідемстанції щодо етіологічних чинників інфікування людей та даних власних досліджень. Вивчено об’єкти зовнішнього середовища, харчові продукти рослинного і тваринного походження як потенційне джерело збудників харчових інфекцій, а також питому вагу мікроорганізмів як етіологічного фактору токсикозів та токсикоінфекцій серед населення. Виділена умовно-патогенна мікрофлора має епізоотологічне і епідеміологічне значення і є причиною токсикоінфекцій і токсикозів у споживачів. Ізольовані штами мікроорганізмів мають епізоотологічний і епідеміологічний зв'язок у 0,4–48,9%. За результатами проведеної роботи визначено основні шляхи передачі бактеріальних патогенів. В статье представлены данные по теоретическому и экспериментальному обоснованию основных путей передачи возбудителей пищевых токсикоинфекций и токсикозов на основе проанализированных данных санэпидемстанции по этиологических факторов инфицирования людей. Изучено объекты внешней среды, пищевые продукты растительного и животного происхождения как потенциальный источник возбудителей пищевых инфекций, а также удельный вес микроорганизмов как этиологического фактора токсикозов и токсикоинфекций среди населения. По результатам проведенной работы были определены основные пути передачи бактериальных патогенов.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherІнститут біології тварин і ДНДКІ вет. препаратів та кормових добавокuk_UK
dc.subjectбактеріїuk_UK
dc.subjectтоксикозиuk_UK
dc.subjectтоксикоінфекціїuk_UK
dc.subjectпатогениuk_UK
dc.subjectбактерииuk_UK
dc.subjectтоксикозыuk_UK
dc.subjectтоксикоинфекцииuk_UK
dc.subjectпатогеныuk_UK
dc.subjectbacteriauk_UK
dc.subjecttoxikosisuk_UK
dc.subjecttoxikoinfekctionsuk_UK
dc.subjectpathogensuk_UK
dc.titleЕпізоотологічне та епідеміологічні значення харчових бактеріальних патогенівuk_UK
dc.title.alternativeЕпизоотологическое и эпидемиологическое значение пищевых бактериальных патогеновuk_UK
dc.title.alternativeEpizootological and epidemiological values of food bacterial pathogensuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фотіна Т.І._авт (6).pdf381 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.