Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2730
Назва: Критерії та фактори впливу на підвищення конкурентоспроможності м’ясо-молочної продукції в сільськогосподарських підприємствах
Інші назви: Критерии и факторы влияния на повышение конкурентоспособности мясо-молочной продукции в сельскохозяйственных предприятиях.
Evaluation criteria and factors influencing to improving the competitiveness of meat and dairy products in agricultural enterprises
Автори: Лозинська, І. В.
Лозинская, И. В.
Lozynska, I. V.
Ключові слова: м’ясо-молочна продукція
сільськогосподарські підприємства
конкуренція
мясо-молочная продукция
сельскохозяйственные предприятия
конкуренция
meat and dairy products
agricultural enterprises
competition
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Лозинська І. В. Критерії та фактори впливу на підвищення конкурентоспроможності м’ясо-молочної продукції в сільськогосподарських підприємствах [Електронний ресурс] / І. В. Лозинська // Агросвіт. - 2015. - № 3-4. - С. 26-30.
Короткий огляд (реферат): На сьогоднішній день сільськогосподарські підприємства галузі м’ясо-молочного скотарства перебувають у кризовому стані. Основною причиною є те, що вони досі не готові до ринкових умов господарювання, не можуть гідно конкурувати як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Наслідком є засилля імпортної м’ясо-молочної продукції не завжди високої якості. Для багатьох вітчизняних підприємств галузі м'ясо-молочного скотарства зміст конкуренції зводиться до того, щоб бути схожими на своїх конкурентів. Це додає їм впевненості в собі. Але наслідувати іншим – значить позбавитися будь-якої своєї конкурентної переваги. Деякі підприємства, володіючи певною конкурентною перевагою, не роблять зусиль для того, щоб не втратити її. Для відновлення втрачених позицій товаровиробники повинні вірно оперувати критеріями та визначати фактори впливу на конкурентоспроможність продукції, комплексний розвиток яких можливий тільки за рахунок освоєння сучасних технологій виробництва продукції, контролю якості, використанні при виробництві сучасної техніки й устаткування. Важливе значення при цьому має мотивація персоналу, що приймає участь у реалізації проектів по модернізації виробництва. На сегодняшний день сельскохозяйственные предприятия области мясомолочного скотоводства находятся в кризисном состоянии. Основной причиной является то, что они до сих пор не готовы к рыночным условиям хозяйствования, не могут достойно конкурировать как на внутреннем, так и на внешнем рынках. Следствием этого является засилье импортной мясо-молочной продукции не всегда высокого качества. Для многих отечественных предприятий отрасли мясо-молочного скотоводства содержание конкуренции сводится к тому, чтобы быть похожими на своих конкурентов. Это придает им уверенности в себе. Но подражать другим - значит избавиться своего конкурентного преимущества. Некоторые предприятия, обладая определенным конкурентным преимуществом, не делают усилия для того, чтобы не потерять его. Для восстановления утраченных позиций товаропроизводители должны верно оперировать критериями и определять факторы влияния на конкурентоспособность продукції, комплексное развитие которых возможно только за счет освоения современных технологий производства продукции, контроля качества, использовании при производстве современной техники и оборудования. Важное значение при этом имеет мотивация персонала, участвующего в реализации проектов по модернизации производства.
Опис: Today, agricultural enterprises in meat and dairy industry are in crisis. The main reason is that they are still not ready to market conditions, can not worthily compete both in domestic and foreign markets. The consequence is that the dominance of imported meat and dairy products are not always of high quality. For many domestic enterprises sector dairy and meat content is reduced to a competition to be similar to its competitors. It gives them confidence. But others follow - so get rid of any of its competitive advantage. Some companies, with a competitive advantage, do not make efforts in order not to lose it. To restore the lost positions producers must operate correctly criteria and determine impacts on competitiveness, complex development of which is only possible through the development of modern technologies of production, quality control, use in the production of modern technology and equipment. Important in this case is motivated personnel taking part in projects to modernize production.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2730
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Лозинська І. В. Критерії та фактори впливу.pdf327,92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.