Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2842
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМордухович, И. И.-
dc.contributor.authorМордуховіч, І. І.-
dc.contributor.authorMorduhovіch, I.-
dc.date.accessioned2015-10-19T07:38:24Z-
dc.date.available2015-10-19T07:38:24Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationМордухович И. И. Использование электрической энергии для получения тепла на отопление, для пищеприготовления и ГВС [Електронний ресурс] / И. И. Мордухович.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2842-
dc.descriptionThe question: "Using of electric energy for heat reception on heating/cooking and hot water supply" is considered in the article, calculations of efficiency of application of this kind of energy for reception of these types of service are given. Application of electric energy for reception of heat for cooking and hot water supply gives following advantages: -reduction of expenses of gas and its losses in gas distributive networks; -increase of safety of residing and operation of buildings; -improvement of conditions of a life of people; -possibility to refuse a part of the centralised thermal points to release the building occupied with them for other purposes; -it is essential to reduce extent of thermal networks; -necessity for development of excessive thermal energy disappears at temperatures of external air from -3 degrees of Celsius to +5 degrees of Celsius; -a part from the advantages of the considered project have not been considered at an estimation of its economic efficiency, but they, certainly, raise it. Therefore, such project is economically attractive. Electric heating has a number of advantages: -electric heating has most ample opportunities on regional and economic management of a heating mode. Flexibility in power supplies regulation allows to disconnect easily and simply heating of separate premises, to organise programmed daily or week cycles of thermal modes; -use possibility of regulation of the expense of heat. It allows to save 25-30% of heat by electroheating introduction; -because at night the electric power is much cheaper, than payment for the electric power under the differentiated tariffs in the afternoon can be applied; -as a rule, many household appliances and the equipment which in addition allocate heat that allows allocate heat that allows to reduce its expense on heating in the afternoon work; -in the afternoon heat expense is influenced by solar radiation.uk_UK
dc.description.abstractРассматривается технико-экономическое состояние энергетического комплекса Сумского региона: источники и структура потребления энерго-ресурсов и проблемы качества жизни населения. Показаны роль и значение конкуренции на рынке услуг, энергосберегающих технологий и основные направления развития региональной энергетики. Розглядається техніко-економічний стан енергетичного комплексу Сумського регіону: джерела та структура споживання енерго-ресурсів та проблеми якості життя населення. Показані роль і значення конкуренції на ринку послуг, енергозберігаючих технологій та основні напрямки розвитку регіональної енергетики.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.subjectэлектрообогревателиuk_UK
dc.subjectотопление жилых помещенийuk_UK
dc.subjectэлектроотоплениеuk_UK
dc.subjectелектрообігрівачіuk_UK
dc.subjectопалення житлових приміщеньuk_UK
dc.subjectелектроопаленняuk_UK
dc.subjectelectric heatersuk_UK
dc.subjectdomestic heatinguk_UK
dc.subjectelectric heatinguk_UK
dc.titleИспользование электрической энергии для получения тепла на отопление, для пищеприготовления и ГВСuk_UK
dc.title.alternativeВикористання електричної енергії для отримання тепла на опалення, для харчоприготування і ГВПuk_UK
dc.title.alternativeUsing of electric energy for heat reception on heating/cooking and hot water supplyuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.