Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2977
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorШкромада, О. І.-
dc.contributor.authorУлько, Л. Г.-
dc.contributor.authorШкромада, О. И.-
dc.contributor.authorУлько, Л. Г.-
dc.contributor.authorShkromada, O. I.-
dc.contributor.authorYlko, L. G.-
dc.date.accessioned2016-01-11T14:33:49Z-
dc.date.available2016-01-11T14:33:49Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationШкромада О. І. Амінокислотний склад та біологічна цінність м’яса свиней за використання запропонованого комплексу дезінфікуючих засобів [Електронний ресурс] / О. І. Шкромада, Л. Г. Улько // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту. - Сер.«Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2015. – Вип. 1 (36). – С. 143–145.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2977-
dc.descriptionThe article presents data on the amino acid composition of pork meat under different conditions. As a result of the data revealed that an increasing number of sulfur-containing amino acids cysteine and methionine. Also increases the content of amino acids that make up the proteins collagen and elastin fibers of the muscles. These changes indicate a chronic inflammation of muscle control pig carcasses. Also conducted a study to determine the biological value of meat. As a result of the results found that the ratio of tryptophan to oxyproline in Porcine control groups was less than 2,9%. Therefore we can assume that the use of animals in the control groups content in muscular tissue was vyschim spoluchenotkanynnoho protein than animal research groups.uk_UK
dc.description.abstractВ статті наведені дані щодо амінокислотного складу мяса свинини за різних умов утримання. В результаті отриманих даних встановлено, що збільшується кількість сірковмісних амінокислот цистину та метіоніну. Також збільшується вміст амінокислот, які входять до складу білків колагенових та еластинових волокон м’язів. Такі зміни вказують на хронічні запальні процеси у м’язовій тканині туш контрольних свиней. Також провели дослідження для визначення біологічної цінності мяса. В результаті отриманих результатів встановили, що відношення триптофану до оксипроліну у м’ясі свиней контрольних груп було менше на 2,9 %. Тому можна вважати, що використання у тварин контрольних груп вміст у мязовій тканині сполученотканинного білка був вищім, ніж у тварин дослідних груп. В статье приведены данные по аминокислотному составу мяса свинины в разных условиях содержания. В результате полученных данных установлено, что увеличивается количество серосодержащих аминокислот цистина и метионина. Также увеличивается содержание аминокислот, входящих в состав белков коллагеновых и эластиновых волокон мышц. Такие изменения указывают на хронические воспалительные процессы в мышечной ткани туш контрольных свиней. Также было проведено исследование для определения биологической ценности мяса. В результате полученных результатов установили, что отношение триптофана к оксипролина в мясе свиней контрольных групп было меньше на 2,9%. Поэтому можно считать, что использование в животных контрольных групп содержание в мышечной ткани сполученотканинного белка был высшим, чем у животных опытных групп.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectдезінфектантuk_UK
dc.subjectамінокислотиuk_UK
dc.subjectм'ясо свинейuk_UK
dc.subjectоксипролінuk_UK
dc.subjectтриптофанuk_UK
dc.subjectпротеїнuk_UK
dc.subjectдезинфектантuk_UK
dc.subjectаминокислотыuk_UK
dc.subjectмясо свинейuk_UK
dc.subjectоксипролинаuk_UK
dc.subjectтриптофанuk_UK
dc.subjectпротеинuk_UK
dc.subjectdisinfectantuk_UK
dc.subjectamino acidsuk_UK
dc.subjectporcineuk_UK
dc.subjecthydroxyprolineuk_UK
dc.subjecttryptophanuk_UK
dc.subjectproteinuk_UK
dc.titleАмінокислотний склад та біологічна цінність м’яса свиней за використання запропонованого комплексу дезінфікуючих засобівuk_UK
dc.title.alternativeАминокислотный состав и биологическую ценность мяса свиней при использование предложенного комплекса дезинфектантовuk_UK
dc.title.alternativeAminoacid composition and biological value porcine for use the complex disinfectantsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.