Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3036
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКасяненко, О. I.-
dc.contributor.authorФотiна, Т. I.-
dc.contributor.authorПрошина, А. І.-
dc.contributor.authorСобина, М. М.-
dc.contributor.authorКасьяненко, О. И.-
dc.contributor.authorФотина, Т. И.-
dc.contributor.authorПрошина, А. И.-
dc.contributor.authorСобина, М. М.-
dc.contributor.authorKasjanenko, O. I.-
dc.contributor.authorFotina, T. I.-
dc.contributor.authorProshina, A. I.-
dc.contributor.authorSobina, M. M.-
dc.date.accessioned2016-02-04T14:25:03Z-
dc.date.available2016-02-04T14:25:03Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationКонтроль мікробіологічної безпеки продукції птахівництва [Електронний ресурс] / О. І. Касяненко, Т. І. Фотіна, А. І. Прошина, М. М. Собина // Вісник Сумського нац. аграрного ун-ту. Серія: «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2015. – Вип. 7 (37) . – С. 85-89.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3036-
dc.descriptionThe results of microbiological researches of carcasses of poultry of different producers of market are presented in the article. It is set that the microflora of the probed standards falls short of veterinary-sanitary requirements. Realization carcasses enter poultry which potentially can be the source of risk of appearance of food toxicoinfektions and toxicosis for an user. At research of quality and safety of standards of meats poultry the found out the standards of off-grade and dangerous products is on microbiological indexes, that was 23% from the general amount of the probed tests. Even isolations of microorganisms from the carcasses of poultry at the different technological processes of treatment following: amount of tests which exceed the possible level of MAFAnM, – 84 (23,0%), also kontaminationad by the bacteria of group of collibacilluss – 4,1 %; kampylobakter – 3,0%, Salmonella – in 0,5 % investigational tests, Enterococcus of sp. – 15,3 %. By basis reasons which cause the biological factors during realization of meats is: a presence of impermissible levels of biological contamination is in raw material of animal origin which acts for realization.uk_UK
dc.description.abstractУ статті представлені результати мікробіологічних досліджень м’яса птиці, що надходить для реалізації на агропродовольчі ринки Визначено рівні ізоляції мікроорганізмів із тушок птиці за різного термічного стану і технологічної обробки. Встановлено, що мікробіологічні показники безпеки м’яса птиці досліджуваних зразків не відповідає ветеринарно-санітарним вимогам, а м'ясо птиці потенційно може бути джерелом харчових токсикоінфекцій і токсикозів у споживачів. В статье представленны результаты микробиологических исследований мяса птицы, которое поступает для реализации на агропродовольственные рынки. Определенно уровни изоляции микроорганизмов из тушек птицы при различных термических состояниях и технологической обработке. Установлено, что микробиологические показатели безопасности мяса птицы исследуемых образцов не отвечает ветеринарно-санитарным требованиям, а м'ясо птицы потенциально может быть источником пищевых токсикоинфекций и токсикозив у потребителей.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectбактеріїuk_UK
dc.subjectтоксикозиuk_UK
dc.subjectтоксикоінфекціїuk_UK
dc.subjectпатогениuk_UK
dc.subjectконтамінаціяuk_UK
dc.subjectшляхи передачіuk_UK
dc.subjectепізоотичний процесuk_UK
dc.subjectбактерииuk_UK
dc.subjectтоксикозиuk_UK
dc.subjectтоксикоинфекцииuk_UK
dc.subjectпатогенuk_UK
dc.subjectконтаминацияuk_UK
dc.subjectпути передачиuk_UK
dc.subjectэпизоотический процессuk_UK
dc.subjectbacteriauk_UK
dc.subjecttoksicosisuk_UK
dc.subjecttoxikoinfektionsuk_UK
dc.subjectpathogensuk_UK
dc.subjectkontaminationuk_UK
dc.subjectways of transmissionuk_UK
dc.subjectepizootic processuk_UK
dc.titleКонтроль мікробіологічної безпеки продукції птахівництваuk_UK
dc.title.alternativeКонтроль микробиологической безопасности продукции птицеводстваuk_UK
dc.title.alternativeControl of microbiological safety of poultry productsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Контроль мікробіологічної безпеки продукції птахівництва .pdf484,27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.