Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3850
Назва: Innovation as an Important Challenge for Ukrainian Agriculture
Інші назви: Інновація як важливий виклик для українського сільського господарства
Инновация как важный вызов для украинского сельского хозяйства
Автори: Klochkova, Tetiana Ivanivna
Shelestiuk, Andrii Andriiovych
Клочкова, Тетяна Іванівна
Шелестюк, Андрій Андрійович
Клочкова, Татьяна Ивановна
Шелестюк, Андрей Андреевич
Ключові слова: innovation
trends
innovation categories
інновація
тенденції
сільське господарство
инновация
тенденции
категории инноваций
Дата публікації: 2016
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Klochkova T. I. Innovation as an Important Challenge for Ukrainian Agriculture [Електронний ресурс] / Т. І. Klochkova, A. A. Shelestiuk // Матеріали науково-практичної конференції викладачів, аспірантів та студентів Сумського НАУ, (м. Суми, 20-21 квітня 2016 р.). – Суми : СНАУ, 2016. - С. 58.
Короткий огляд (реферат): У тезах визначено пріоритети інноваційного розвитку у сільському господарстві, а саме: впровадження енерго- та ресурсозберігаючих технологій у процесі виробництва, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції; відновлення родючості ґрунтів, запобігання деградації ґрунтів; органічне виробництво в сільському господарстві; розробка державної інноваційної політики і стратегії на федеральному і регіональному рівні, націлених на становлення прогресивних технологічних укладів; формування організаційно-економічного механізму функціонування сільського господарства на інноваційному рівні тощо. Авторами визначено три основні теорії інновацій стосовно сільського господарства та сутність інноваційної системи. Визначено низку переваг впровадження інновацій в аграрному секторі. В тезисах определены приоритеты инновационного развития в сельском хозяйстве, а именно: внедрение энерго- и ресурсосберегающих технологий в процессе производства, хранения и переработки сельскохозяйственной продукции; восстановление плодородия почв, предотвращения деградации почв; органическое производство в сельском хозяйстве; разработка государственной инновационной политики и стратегии на федеральном и региональном уровне, нацеленных на становление прогрессивных технологических укладов; формирование организационно-экономического механизма функционирования сельского хозяйства на инновационном уровне и т.д.. Авторами определены три основные теории инноваций в отношении сельского хозяйства и сущность инновационной системы. Определен ряд преимуществ внедрения инноваций в аграрном секторе.
Опис: The conference abstract deals with significant challenges which must be tackled urgently, if Ukrainian agriculture is to keep pace with changing economic and environmental conditions. Three main theories of innovation applied to agriculture have been distinguished. The authors focus on the priorities of the development of innovation processes in the agriculture: implementation of energy and resource-saving technologies in the process of production, storage and recycling of the agricultural production; restoration of soil fertility, prevention of soil degradation; organic production in agriculture; development of state innovation policy and strategy on federal and regional level targeted on the formation of advanced technological structures; formation of organizational and economic mechanism of functioning of the agriculture on the innovational level etc. The advantages of introducing innovation in the agricultural sector such as the development of healthier, safer and more nutritious food for human and animal consumption, new breeding techniques, fuel for industrial use etc have been identified as well.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3850
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Клочкова__Шелестюк__тези Innovation as an Important Challenge for Ukrainian Agriculture.PDF108,85 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.