Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4436
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorФодченко, І. А.-
dc.contributor.authorКасянчук, В. В.-
dc.contributor.authorФодченко, И. А.-
dc.contributor.authorКасянчук, В. В.-
dc.contributor.authorFodchenko, I. A.-
dc.contributor.authorKasianchuk, V.-
dc.date.accessioned2017-03-16T12:13:26Z-
dc.date.available2017-03-16T12:13:26Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationФодченко І. А. Ветеринарно-санітарна експертиза мідій в Одеській області [Електронний ресурс] / І. А. Фодченко, В. В. Касянчук // Збірник наукових праць «Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини» (Ветеринарні науки).- Харків : Харківська державна зооветеринарна академія, 2016. – Вип. 32. – Ч. 2. – С. 219 – 230.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4436-
dc.descriptionThe results of animal health єkspertizy mussel Black Sea coastal zone of Odessa region. As a result of the organoleptic, physical, chemical and microbiological studies, regulatory indicators corresponds only to the meat cooked and frozen mussels. Meat fresh mussels on the results of microbiological tests does not meet state standards on the content MAFAnM and coliform bacteria, and performance-cooked frozen - are located within the rules. Number of mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms (MAFAnM) in meat mussels living waters village. Leski exceeded the norm 3,5 х107 and 2х105 CFU in 1 g, and in the waters of the beach "Dolphin" and 3,0х107 and 4,5х106 CFU in 1 g in the regulations in the Black Sea mussels live for implementation allowed 5x104 CFU / g or more; number of mesophilic aerobic and facultative anaerobic microorganisms (MAFAnM) in meat cooked frozen mussels within the established norms; In environments with Salmonella found marked growth of bacteria Escherichia coli BGKP (koliformy) in fresh mussels from the waters of the village. Leski and beach "Dolphin"; potentially pathogenic Staphylococcus aureus mikroorhanizmy-; mikroorhanizmy- pathogenic Salmonella, Listeria monocytogenes in meat as mussels live and cooked frozen is selected.uk_UK
dc.description.abstractУ статті наведені результати ветеринарно-санітарної єкспертізи мідії прибережної чорноморської зони Одеської області. За результатами органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних досліджень, нормативним показникам відповідає тільки м'ясо варено-мороженої мідії. М'ясо свіжої мідії за результатами мікробіологічних досліджень не відповідає державним нормам за змістом МАФАМ і бактерій групи кишкової палички, а показники варено-мороженої - знаходяться в межах норм. В статье приведены результаты ветеринарно- санитарной єкспертизы мидии прибрежной черноморской зоны Одесской области. По результатам органолептических, физико-химических и микробиологических исследований, нормативным показателям соответствует только мясо варено-мороженой мидии. Мясо свежей мидии по результатам микробиологических исследований не соответствует государственным нормам по содержанию МАФАнМ и бактерий группы кишечной палочки, а показатели варено-мороженной – находятся в пределах норм.uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.subjectмідії свіжіuk_UK
dc.subjectм’ясо мідій варено-мороженеuk_UK
dc.subjectветеринарно-санітарна експертизаuk_UK
dc.subjectмидии свежиеuk_UK
dc.subjectмясо мидий варено-мороженноеuk_UK
dc.subjectветеринарно-санитарная экспертизаuk_UK
dc.subjectfresh musselsuk_UK
dc.subjectmussels cooked ice creamuk_UK
dc.subjectveterinary and sanitary inspectionuk_UK
dc.titleВетеринарно-санітарна експертиза мідій в Одеській областіuk_UK
dc.title.alternativeВетеринарно-санитарная экспертиза мидий прибрежной зоны Одесской областиuk_UK
dc.title.alternativeVeterinary and sanitary examination mussels coastal Odessa regionuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Фодченко І. А.Ветеринарно-санітарна експертиза.pdf1,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.