Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6224
Назва: Обґрунтування технології виробництва напою на основі молочниї сироватки з рослинними наповнювачами
Інші назви: Обоснование технологии производства напитка на основе молочные сыворотки с растительными наполнителями
Justification of the technology of production of a drink on the basis of milk serum with vegetable fillers
Автори: Бондар, Р. О.
Болгова, Н. В.
Бондарь, Р. А.
Болгова, Н. В.
Bondar, R. А.
Bolhova, N. V.
Ключові слова: молочна сироватка
фруктоза
цикорій
молочная сыворотка
фруктоза
цикорий
whey protein
fructose
chicory
Дата публікації: 2018
Бібліографічний опис: Бондар Р. О. Обґрунтування технології виробництва напою на основі молочної сироватки з рослинними наповнювачами [Електронний ресурс] / Р. О. Бондар, Н. В. Болгова // Science, research, development. Technics and technology. - Роттердам, 2018. - №11. - в друці.
Короткий огляд (реферат): Харчові продукти, збагачені рослинними компонентами, входять у групу продуктів функціонального призначення. Рослинна сировина є важливим джерелом вітамінів, мінеральних та біологічно активних речовин, які навіть у мінімальній кількості позитивно впливають на здоров’я людини. Створення безвідходних технологій є невід’ємною частиною дослідницької роботи науковців. У зв’язку з цим актуальним є завдання наукового та практичного обґрунтування використання рослинної сировини у технології виробництва напоїв з молочної сироватки функціонального направлення. Отже, в процесі дослідження було оптимізовано технологічні етапи виробництва цикорно-кавового сироваткового напою та встановлено оптимальну кількість рослинної добавки (3-5%). Таким чином, результати експериментальних досліджень дають обґрунтування для висновку про доцільність виробництва функціональних напоїв на основі молочної сироватки з рослинними наповнювачами.Пищевые продукты, обогащенные растительными компонентами, входящими в группу продуктов функционального назначения. Растительное сырье является важным источником витаминов, минеральных и биологически активных веществ, которые даже в минимальном количестве положительно влияют на здоровье человека. Создание безотходных технологий является неотъемлемой частью исследовательской работы ученых. В связи с этим актуальной является задача научного и практического обоснования использования растительного сырья в технологии производства напитков из молочной сыворотки функционального направления. Итак, в ходе исследования было оптимизированы технологические этапы производства цикорный-кофейного сывороточного напитка и установлено оптимальное количество растительного добавки (3-5%). Таким образом, результаты экспериментальных исследований дают обоснование для вывода о целесообразности производства функциональных напитков на основе молочной сыворотки с растительными наполнителями.
Опис: Food products enriched with vegetable ingredients are part of a functional group of products. Vegetable raw material is an important source of vitamins, minerals and biologically active substances, which, even at a minimum, have a positive effect on human health. Creation of non-waste technologies is an integral part of the research work of scientists. In this regard, the task of scientific and practical substantiation of the use of plant raw materials in the technology of production of drinks from milk whey of functional direction is actual. Consequently, in the process of research, the technological stages of the production of chicory-coffee seasm alcohol were optimized and the optimum amount of plant supplement was determined (3-5%). Thus, the results of experimental studies provide justification for the conclusion that the feasibility of production of functional beverages on the basis of milk whey with plant fillers.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6224
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бондар Р. О. Обгрунтування технології.pdf261,97 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.