Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6456
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЛівощенко, Е. М.-
dc.contributor.authorЛівощенко, Л. П.-
dc.contributor.authorКамбур, М. Д.-
dc.contributor.authorЛивощенко, Е. М.-
dc.contributor.authorЛивощенко, Л. П.-
dc.contributor.authorKambur, M. D.-
dc.contributor.authorLivoschenko, E. M-
dc.contributor.authorLivoschenko, L. P.-
dc.date.accessioned2019-04-03T11:26:47Z-
dc.date.available2019-04-03T11:26:47Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationКамбур М. Д. Корекція вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, Е. М. Лівощенко, Л. П. Лівощенко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 11 (41). – С. 51-55.uk_UK
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6456-
dc.descriptionThe article presents data on the correction of the total protein content and immunoglobulins of class G in turkeys by ascorbic acid after the action of a thermal stimulus. The use of ascorbic acid has a positive effect on the content of total protein and immunoglobulins of the G-class in the serum of turkeys. The most effective action of vitamin C in the bird was observed when it was poured out with water. The content of total protein and immunoglobulins of class G in serum of turkeys of all experimental groups under the influence of thermal stimulus and the use of vitamin C decreased in the first day of research, respectively, in 1,28-1,35 times (P<0,01 and P<0,001) and in 1.17-1.32 times (P<0.05, P<0.01, P<0.001).uk_UK
dc.description.abstractВ статті наведені дані щодо корекції вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника. Застосування аскорбінової кислоти позитивно впливало на вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у сироватці крові індиків. Найбільш ефективна дія вітаміну С у птиці спостерігалася при його випоюванні з водою. Вміст загального білка та імуноглобулінів класу G у сироватці крові індиків всіх дослідних груп під дією теплового подразника та застосування вітаміну С знижувався на першу добу досліджень відповідно у 1,28-1,35 рази (Р<0,01 і Р<0,001) і у 1,17-1,32 рази (Р<0,05, Р<0,01, Р<0,001). В статье приведены данные по коррекции содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G в индюков аскорбиновой кислотой после воздействия теплового раздражителя. Применение аскорбиновой кислоты положительно влияло на содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G в сыворотке крови индеек. Наиболее эффективное действие витамина С у птицы наблюдалась при его выпаивании с водой. Содержание общего белка и иммуноглобулинов класса G в сыворотке крови индеек всех исследовательских групп под действием теплового раздражителя и применения витамина С снижался в первые сутки исследований соответственно в 1,28-1,35 раза (Р<0,01 и Р<0,001) и в 1,17-1,32 раза (Р<0,05, Р<0,01, Р<0,001).uk_UK
dc.language.isootheruk_UK
dc.publisherСумський національний аграрний університетuk_UK
dc.subjectіндикиuk_UK
dc.subjectсироватка кровіuk_UK
dc.subjectзагальний білокuk_UK
dc.subjectиндюкиuk_UK
dc.subjectсыворотка кровиuk_UK
dc.subjectобщий белокuk_UK
dc.subjectturkeysuk_UK
dc.subjectblood serumuk_UK
dc.subjecttotal proteinuk_UK
dc.titleКорекція вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразникаuk_UK
dc.title.alternativeКоррекция содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G у индеек аскорбиновой кислотой после действия теплового раздражителяuk_UK
dc.title.alternativeCorrection of general whole and immunoglobulin content class G indicators vitamin C after the action of thermal contractuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.pdf526,77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.