Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6456
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Камбур, М. Д. | - |
dc.contributor.author | Лівощенко, Е. М. | - |
dc.contributor.author | Лівощенко, Л. П. | - |
dc.contributor.author | Камбур, М. Д. | - |
dc.contributor.author | Ливощенко, Е. М. | - |
dc.contributor.author | Ливощенко, Л. П. | - |
dc.contributor.author | Kambur, M. D. | - |
dc.contributor.author | Livoschenko, E. M | - |
dc.contributor.author | Livoschenko, L. P. | - |
dc.date.accessioned | 2019-04-03T11:26:47Z | - |
dc.date.available | 2019-04-03T11:26:47Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.citation | Камбур М. Д. Корекція вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, Е. М. Лівощенко, Л. П. Лівощенко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 11 (41). – С. 51-55. | uk_UK |
dc.identifier.uri | http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6456 | - |
dc.description | The article presents data on the correction of the total protein content and immunoglobulins of class G in turkeys by ascorbic acid after the action of a thermal stimulus. The use of ascorbic acid has a positive effect on the content of total protein and immunoglobulins of the G-class in the serum of turkeys. The most effective action of vitamin C in the bird was observed when it was poured out with water. The content of total protein and immunoglobulins of class G in serum of turkeys of all experimental groups under the influence of thermal stimulus and the use of vitamin C decreased in the first day of research, respectively, in 1,28-1,35 times (P<0,01 and P<0,001) and in 1.17-1.32 times (P<0.05, P<0.01, P<0.001). | uk_UK |
dc.description.abstract | В статті наведені дані щодо корекції вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника. Застосування аскорбінової кислоти позитивно впливало на вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у сироватці крові індиків. Найбільш ефективна дія вітаміну С у птиці спостерігалася при його випоюванні з водою. Вміст загального білка та імуноглобулінів класу G у сироватці крові індиків всіх дослідних груп під дією теплового подразника та застосування вітаміну С знижувався на першу добу досліджень відповідно у 1,28-1,35 рази (Р<0,01 і Р<0,001) і у 1,17-1,32 рази (Р<0,05, Р<0,01, Р<0,001). В статье приведены данные по коррекции содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G в индюков аскорбиновой кислотой после воздействия теплового раздражителя. Применение аскорбиновой кислоты положительно влияло на содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G в сыворотке крови индеек. Наиболее эффективное действие витамина С у птицы наблюдалась при его выпаивании с водой. Содержание общего белка и иммуноглобулинов класса G в сыворотке крови индеек всех исследовательских групп под действием теплового раздражителя и применения витамина С снижался в первые сутки исследований соответственно в 1,28-1,35 раза (Р<0,01 и Р<0,001) и в 1,17-1,32 раза (Р<0,05, Р<0,01, Р<0,001). | uk_UK |
dc.language.iso | other | uk_UK |
dc.publisher | Сумський національний аграрний університет | uk_UK |
dc.subject | індики | uk_UK |
dc.subject | сироватка крові | uk_UK |
dc.subject | загальний білок | uk_UK |
dc.subject | индюки | uk_UK |
dc.subject | сыворотка крови | uk_UK |
dc.subject | общий белок | uk_UK |
dc.subject | turkeys | uk_UK |
dc.subject | blood serum | uk_UK |
dc.subject | total protein | uk_UK |
dc.title | Корекція вмісту загального білка та імуноглобулінів класу G у індиків аскорбіновою кислотою після дії теплового подразника | uk_UK |
dc.title.alternative | Коррекция содержания общего белка и иммуноглобулинов класса G у индеек аскорбиновой кислотой после действия теплового раздражителя | uk_UK |
dc.title.alternative | Correction of general whole and immunoglobulin content class G indicators vitamin C after the action of thermal contract | uk_UK |
dc.type | Other | uk_UK |
Розташовується у зібраннях: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
11.pdf | 526,77 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.