Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/7372
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПриходько, Микола Федорович-
dc.contributor.authorПриходько, Николай Федорович-
dc.contributor.authorPrikhodko, N. F.-
dc.date.accessioned2020-02-12T09:21:06Z-
dc.date.available2020-02-12T09:21:06Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationПриходько М. Ф. Вплив казеїнових фракцій молока корів на його сиро придатність [Електронний ресурс] / М. Ф. Приходько // La science et la technologie à l'ère de la société de l'information : coll. de papiers scientifiques «ΛΌГOΣ» з avec des matériaux de la conf. scientifique et pratique internationale, (Bordeaux, 3 mars, 2019). - Bordeaux : OP «Plateforme scientifique européenne», 2019. - V. 8. - P. 87-93.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7372-
dc.descriptionHaving analyzed the data of numerous scientific publications, it has been established that the selection work on dairy cattle should be aimed at increasing the frequency of such genotypes as β-Cn B and κ-Cn B, because the genotype of cows by proteins has a strong influence on the unsuitable milk quality. The most effective is genotyping and selection of pedigree buds for these genotypes, using molecular genetic markers. It has been proved that in the pedigrees, which have a complex genotype, most of the daughters follow the β-Cn and κ-Cn B-alleles and produce milk with excellent cheese suitability qualities. Of the breeds, the best cheese-like properties are the animals of the Lebedinsk, Shvitsky, Gersey and their areas, because they have the best combination of the genotypes of the main casein fractions, where B-allele β- and κ-caseins predominate.uk_UA
dc.description.abstractПроаналізувавши дані численних наукових публікацій встановлено, що селекційна робота з молочною худобою повинна бути направлена на зростання частоти таких генотипів як β-Cn В та κ-Cn В, тому що генотип корів по білкам формує сильний вплив на сиропридатні якості молока. Найбільш ефективним є генотипування та відбір бугаїв-плідників по цим генотипам, з використанням молекулярно-генетичних маркерів. Доведено, що у плідників, які мають комплексний генотип, більша частина дочок наслідує В- алелі β-Cn та κ-Cn і продукує молоко з відмінними сиропридатними якостями. Із порід, кращі сиропридатні властивості, мають тварини лебединської, швіцької, джерсейської та їх помісі, тому що в них найкращі поєднання генотипів основних казеїнових фракцій, де переважають В- алелі β- і κ- казеїнів. За данными многочисленных научных публикаций установлено, что селекционная работа с молочным скотом должна быть направлена на рост частоты таких генотипов как β-Cn В и κ-Cn В. Наиболее эффективным является генотипирование и отбор быков-производителей по этим генотипам, с использованием молекулярно-генетических маркеров. Доказано, что у производителей, которые имеют комплексный генотип, большая часть дочерей наследует В- аллели β-Cn и κ-Cn и производит молоко с отличными сыропригодными качествами. С пород, лучшие сыропригодные свойства, имеют животные лебединской, швицкой, джерсейской и их помеси, так как в них лучшие сочетания генотипов основных казеиновых фракций, где преобладают В-аллели β- и κ- казеина.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherOP «Plateforme scientifique européenne»uk_UA
dc.subjectказеїнові фракціїuk_UA
dc.subjectсиропридатністьuk_UA
dc.subjectселекціяuk_UA
dc.subjectказеиновые фракцииuk_UA
dc.subjectсыропригодностьuk_UA
dc.subjectселекцияuk_UA
dc.subjectcasein fractionsuk_UA
dc.subjectcheese suitabilityuk_UA
dc.subjectselectionuk_UA
dc.titleВплив казеїнових фракцій молока корів на його сиропридатністьuk_UA
dc.title.alternativeВлияние казеиновых фракций молока коров на его сыропригодностьuk_UA
dc.title.alternativeInfluence of casein fractions of milk of cows on its cheese suitabilityuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf347,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.