Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/7408
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСкляр, Александр Иванович-
dc.contributor.authorГерун, Инесса Владимировна-
dc.contributor.authorУлько, Лариса Григорьевна-
dc.contributor.authorШкромада, Оксана Ивановна-
dc.contributor.authorУлько, Евгений Сергеевич-
dc.contributor.authorСкляр, Олександр Іванович-
dc.contributor.authorГерун, Інеса Володимирівна-
dc.contributor.authorУлько, Лариса Григорівна-
dc.contributor.authorШкромада, Оксана Іванівна-
dc.contributor.authorУлько, Євген Сергійович-
dc.contributor.authorSklyar, Alexander Ivanovich-
dc.contributor.authorGerun, Inessa Vladimirovna-
dc.contributor.authorUlko, Larisa Grigoryevna-
dc.contributor.authorShkromada, Оksana Ivanovna-
dc.contributor.authorUlko, Evgeny Sergeevich-
dc.date.accessioned2020-02-13T14:47:42Z-
dc.date.available2020-02-13T14:47:42Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationКачество и безопасность молока коров, полученного при новейших технологиях [Электронный ресурс] / А. И. Скляр, И. В. Герун, Л. Г. Улько [и др.] // Вчені записки УО ВГАВМ, 2019. - Е. 55. - Вип. 3. - С. 155-158uk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7408-
dc.descriptionThe results of the study of cows' minds show that the wound established premises microclimate standards are outdated. Our research shows that animals feel comfortable at sub-zero temperatures (down to -06C). At the same time, it should be noted that along with a decrease in the temperature in the room, the air velocity is reduced by 0.33 m/s, humidity by 17%, ammonia by 18.4 mg/cm3, and bacterial contamination of air by 62.2 CFU/m3. Studies show when poor-quality feeding occurs a metabolic disorder in animals that is displayed on the quality of their products. The study of the substrates of the organism has shown that all of them practically have a deviation from the hole. Revealed increases in the number of ketone bodies in the blood by an average of 4.01, in the urine by 3.81 mmol / l. Ketone bodies also appear in milk on average 1.21 mmol / l. Fresh milk has an average acidity in the range of 16.92 0T.uk_UA
dc.description.abstractРезультаты исследования условий содержания коров показывают, что ранее установленные нормы микроклимата помещений устарели. Наши исследования показывают, что при минусовой температуре в помещении (до – 06С) животные чувствуют себя комфортно. Вместе с тем необходимо отметить, что на ряду с понижением температуры в помещении снижена скорость воздуха на 0,33 м/с, влажности - на 17 %, амиака - на 18,4 мг/см3, бактериальное обсеменение воздуха - на 62,2 тыс. КУО/м3. Исследования показывают, при некачественном кормлении возникает нарушение обмена веществ у животных, что отображается на качестве их продукции. Исследование субстратов организма показало, что все они практически имеют отклонение от нормы. Количество кетоновых тел в среднем увеличилось в крови на 4,01, в мочи на 3,81 ммоль/л. А также появляются кетоновые тела в молоке в среднем 1,21 ммоль/л. Свежевыдоенное молоко в среднем имеет кислотность в пределах 16,92 0Т. Результати дослідження умов утримання корів показують, що раніше встановлені норми мікроклімату приміщень застаріли. Наші дослідження показують, що при мінусовій температурі в приміщенні (до - 06С) тварини відчувають себе комфортно. Разом з тим необхідно відзначити, що на ряду з пониженням температури в приміщенні знижена швидкість повітря на 0,33 м / с, вологості - на 17%, аміаку - на 18,4 мг / см3, бактеріальне обсіменіння повітря - на 62,2 тис . КУО / м3. Дослідження показують, при неякісному харчуванні виникає порушення обміну речовин у тварин, що відображається на якості їх продукції. Дослідження субстратів організму показало, що всі вони практично мають відхилення від норми. Кількість кетонових тіл в середньому збільшилася в крові на 4,01, в сечі на 3,81 ммоль / л. А також з'являються кетонові тіла в молоці в середньому 1,21 ммоль / л. Свежевидоенное молоко в середньому має кислотність в межах 16,92 0Т.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectкислотностьuk_UA
dc.subjectкетоновые телаuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectкислотністьuk_UA
dc.subjectкетонові тілаuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectacidityuk_UA
dc.subjectketone bodiesuk_UA
dc.titleКачество и безопасность молока коров, полученное при новейших технологияхuk_UA
dc.title.alternativeЯкість і безпека молока корів, отримане при новітніх технологіяхuk_UA
dc.title.alternativeQuality and safety of milk cows obtained with the newest technologiesuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Качество и безопасность молока коров.pdf264,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.