Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7660
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГоловко, Т. М.-
dc.contributor.authorГеліх, А. О.-
dc.contributor.authorПрименко, В. Г.-
dc.contributor.authorГоловко, М. П.-
dc.contributor.authorГоловко, Т. Н.-
dc.contributor.authorГелих, А. А.-
dc.contributor.authorПрименко, В. Г.-
dc.contributor.authorГоловко, Н. П.-
dc.contributor.authorGolovko, N.-
dc.contributor.authorGolovko, T.-
dc.contributor.authorHelikh, А.-
dc.contributor.authorPrymenko, V.-
dc.date.accessioned2020-06-18T10:14:28Z-
dc.date.available2020-06-18T10:14:28Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationЗміна показників якості фаршу із прісноводних гідробіонтів з рослинними компонентами [Електронний ресурс] / А. О. Геліх, Т. М. Головко, В. Г. Применко, М. П. Головко // Праці таврійського державного агротехнологічного університету. – 2020. – Т. 2, № 20. – С. 193-201.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7660-
dc.descriptionChanges in rheological properties, microbiological and toxicological parameters during storage of minced freshwater hydrobionts with plant components, namely ginkgo–biloba powder in the amount of 1%, 3% and 5% were determined. The water–holding capacity of the developed mince was experimentally investigated. Changes in the effective viscosity of minced hydrobionts after freezing and during storage are determined. The dynamics of water-holding capacity and rheological properties of forcemeats from hydrobionts with plant components and their change in the process of freezing and storage are determined. It was found that all samples of freshwater hydrobionts with ginkgo-biloba powder varied slightly during storage. Minced meat with ginkgo-biloba 1% and 3% have approximately the same effective viscosity. The number of viscosity in all samples shows the rate of destruction of the structure, the smallest value of it in minced meat with the addition of ginkgo-biloba 5%, indicating that the destruction of the structure of this sample occurs to a lesser extent, and most of all - in the sample with the addition of ginkgo-biloba 5%. Organoleptic properties after freezing and during storage of minced freshwater hydrobionts with plant components were investigated. Fat constants such as acid, peroxide, and iodine were obtained. minced freshwater hydrobionts with plant components have been shown to retain their high consumer properties over a specified shelf life of 6 months. As a result of the obtained data, it can be concluded that, within 6 months of storage at minus 18 ° C, the qualitative indices of freshwater mollusk with plant components change within acceptable limits. Acid and peroxide numbers are within the limits of current standards.uk_UA
dc.description.abstractВизначено зміни реологічних властивостей, мікробіологічних та токсикологічних показників під час зберігання фаршів із прісноводних гідробіонтів з рослинними компонентами, асаме порошком гінкго–білоба у кількості 1%, 3% та 5%. Експериментально досліджено вологоутримувальну здатність розроблених фаршів. Визначено зміни ефективної в’язкості фаршів із гідробіонтів після заморожування та у процесі зберігання. Досліджено органолептичні властивості після заморожування та в процесі зберігання фаршів. Отримано показники констант жирів, таких як кислотне, перекисне та йодне число. Показано, що фарші із гідробіонтів з рослинними компонентами зберігають свої високі споживчі властивості протягом зазначеного терміну зберігання 6 місяців. Определены изменения реологических свойств, микробиологических и токсикологических показателей при хранении фарша из пресноводных гидробионтов с растительными компонентами, а именно порошком гинкго–билоба в количестве 1%, 3% и 5%. Экспериментально исследованы влагоудерживающая способность разработанного фарша. Определены изменения эффективной вязкости фаршей из гидробионтов после замораживания и в процессе хранения. Исследована органолептические свойства после замораживания и в процессе хранения фарша из пресноводных гидробионтов с растительними компонентами. Получены показатели констант жиров, таких как кислотное, перекисное и йодное число. Показано, что фарши из гидробионтов с растительными компонентами сохраняют свои высокие потребительские свойства в течение указанного срока хранения 6 месяцев.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherТДАУuk_UA
dc.subjectпрісноводні двостулкові гідробіонтиuk_UA
dc.subjectфаршuk_UA
dc.subjectкислотне числоuk_UA
dc.subjectпресноводные двустворчатые гидробионтыuk_UA
dc.subjectфаршuk_UA
dc.subjectкислотное числоuk_UA
dc.subjectfreshwater bivalve hydrobiontsuk_UA
dc.subjectminced meatuk_UA
dc.subjectacid numberuk_UA
dc.titleЗміна показників якості фаршу із прісноводних гідробіонтів з рослинними компонентамиuk_UA
dc.title.alternativeИзменение показателей качества фаршей из пресноводных гидробионтов с растительными компонентамиuk_UA
dc.title.alternativeChange of quality indicators of forcemeat of hydrobyonts with plant componentsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf639,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.