Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/7777
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМогильна, Л. М.-
dc.contributor.authorМогильная, Л. Н.-
dc.contributor.authorMohylna, L. M.-
dc.date.accessioned2020-07-22T07:04:37Z-
dc.date.available2020-07-22T07:04:37Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationМогильна Л. М. Управління якістю продукції на молокопереробному підприємстві при виході на зовнішні ринки [Електронний ресурс] / Л. М. Могильна // Приазовський економічний вісник, 2020. - № (8). – C. 109-113. - Режим доступу : http://pev.kpu.zp.ua/archives - Заголовок з екрануuk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7777-
dc.descriptionThe article examines the main problems of domestic dairy enterprises. etermined that the Ukrainian dairy complex today is promising, but to promote its dairy products on foreign markets it is necessary to pay attention to certain factors that affect the development of the industry. The quality of raw milk is defined and regulated at the state level the law. The paper focuses on the problems of improving milk. Every manufacturer should be aware of the fact that quality products can only be obtained under the condition of high technology, balancedapplicationofallcomponentsinthedevelopmentofhighqualityproducts. In the future efforts of the leading enterprises for production of dairy products should be focused on adaptation to EU standards in respect of safety, quality and care in manufacturing its products. In Europe, other rules have long been in force. There, second-class milk was long abandoned. There is such a requirement of the European standard that in order to make hard cheese, it is necessary that certification is passed not only by the food industry, but also by the milk producer. Inthiscase, dairies canonly buyproducts fromcertified milkproducersotherwise the certificate is not valid. This means that quality control will be stricter: from milking to production. The article analyzes the activities of C urynskyi molokozavod urynskyi district of Sumy region carried out a SWOT analysis, described the status of quality management of the enterprises when entering foreign markets. The influence of the main factors of the external and internal environment on the competitiveness of dairy products is considered. The components of the mechanism for ensuring the competitiveness of C urynskyi molokozavod are determined. Noted that an important condition for the output of milk processing enterprises on the international markets is ensuring the quality of products comply with international standards. An important role in quality assurance plays certification of products. It should be noted that the maor milk company is environmentally conscious manufacturers. The implementation of certification and environmental labeling of own products allow businesses to be competitive on the world market.uk_UA
dc.description.abstractУ статті досліджено основні проблеми вітчизняних молокопереробних підприємств. Визначено, що український молокопереробний комплекс на сьогодні є перспективним, але для просування своєї молочної продукції на закордонні ринки слід звернути увагу на певні фактори, які впливають на розвиток даної галузі. Як показує практика, основним з них є, все таки, якість молочної сировини. У майбутньому зусилля провідних підприємств з виробництва молочних продуктів мають бути зосереджені на адаптації до норм щодо безпечності, якості та гігієни при виробництві своєї продукції. У статті проаналізована діяльність ОВ Буринський молокозавод Буринського району Сумської області, здійснено SWOT-аналіз, охарактеризовано стан управління якістю продукції підприємства при виході на зовнішні ринки збуту. Зазначено, що важливою умовою виходу молокопереробного підприємства на міжнародні ринки збуту є забезпечення рівня якості продукції відповідним міжнародним стандартам. В статье исследованы основные проблемы отечественных молокоперерабатывающих предприятий. Определено, что украинский молокоперерабатывающий комплекс на сегодня является перспективным, но для продвижения своей молочной продукции на зарубежные рынки сбыта следует обратить внимание на определенные факторы, которые влияют на развитие данной отрасли. Как показывает практика, основным из них является, все таки, качество молочного сырья. В будущем усилия ведущих предприятий по производству молочных продуктов должны быть сосредоточены на адаптации к нормам Е в отношении безопасности, качества и гигиены при производстве своей продукции. В статье проанализирована деятельность ООО Бурынский молокозавод Бурынского района Сумской области, осуществлен SWOT-анализ, охарактеризовано состояние управления качеством продукции предприятия при выходе на внешние рынки сбыта. Отмечено, что важным условием выхода молокоперерабатывающего предприятия на международные рынки сбыта является обеспечение уровня качества продукции соответствующим международным стандартам.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectякість продукціїuk_UA
dc.subjectуправління якістю продукціїuk_UA
dc.subjectкачествоuk_UA
dc.subjectкачество продукцииuk_UA
dc.subjectуправление качеством продукцииuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectproduct qualityuk_UA
dc.subjectproduct quality controluk_UA
dc.titleУправління якістю продукції на молокопереробному підприємстві при виході на зовнішні ринкиuk_UA
dc.title.alternativeУправление качеством продукции на перерабатывающие предприятия при выходе на внешние рынкиuk_UA
dc.title.alternativeProduct quality management at a dairy enterprise when entering foreign marketsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Могильна Л. М. Управління якістю продукції.pdf198,69 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.