Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/7986
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПриходько, Николай Федорович-
dc.contributor.authorПриходько, Микола Федорович-
dc.contributor.authorPrikhodko, N. F.-
dc.date.accessioned2020-08-14T09:48:39Z-
dc.date.available2020-08-14T09:48:39Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationПриходько Н.Ф. Исследование влияния продолжительности сухостойного периода на динамику изменений количественных и качественных показателей молочной продуктивности полновозрастных коров [Электронный ресурс] / Н. Ф. Приходько // Зоотехническая наука Беларуси : сборник научных трудов. – Жодино : РУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларусии по животноводству», 2020. – Т. 55, Ч. 1. – С. 48-56.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7986-
dc.descriptionThe article presents results of changes in milk yields of Ukrainian brown dairy breed cows investigation depending on the duration of dry period. It was established that the lowest indicators of milk productivity were in cows with a dry period of up to 55 days, and the maximum - 66-75 days. For milk yield, cows with a dry period of 66-75 days had an advantage over animals with a dry period of up to 55 days - by 760 kg (19.53%), in terms of fat content - by 0.31%, in terms of milk fat - by 44 kg ( 30.13%), by the protein content - by 0.11%, by the amount of protein - by 29 kg (23.78%), by the total amount of fat and protein - by 70 kg (25.83%). In cows with a dry period of more than 76 days, quantitative and qualitative indicators of milk productivity begin to decline. It is established that an increase in the productivity of the dry period on 1 day leads to an increase in milk yield for 305 days of lactation by 1.86 kg. But the dynamic growth of dairy productivity occurs when the dry period does not exceed 75 days, then a reduction in milk yield is observed. It is reported that the optimal dry period for cows of the Ukrainian brown dairy breed of the breeding farm "Kolos", when the maximum indicators of milk productivity are manifested, is its duration in the range of 66-75 days.uk_UA
dc.description.abstractВ работе представлены результаты исследования изменения показателей молочной продуктивности коров украинской бурой молочной породы в зависимости от продолжительности сухостойного периода. Установлено, что наименьшие показатели молочной продуктивности были у коров с продолжительностью сухостойного периода до 55 дней, а максимальные - 66-75 дней. По удою коровы с сухостойным периодом 66-75 дней имели преимущество над животными с сухостойным периодом до 55 дней – на 760 кг (19,53%), по содержанию жира – на 0,31%, по количеству молочного жира - на 44 кг (30,13%), по содержанию белка – на 0,11%, по количеству белка - на 29 кг (23,78%), по суммарному количеству жира и белка - на 70 кг (25,83%). У коров с продолжительностью сухостойного периода больше 76 дней, количественные и качественные показатели молочной продуктивности начинают снижаться. Установлено, что увеличение продуктивности сухостойного периода на 1 день приводит к росту удоя молока за 305 дней лактации – на 1,86 кг. Но динамический рост молочной продуктивности происходит, когда сухостойный период не превышает 75 дней, затем наблюдается снижение удоев. Доказано, что оптимальный сухостойный период для коров украинской бурой молочной породи племзавода "Колос", когда проявляются максимальные показатели молочной продуктивности, является его продолжительность в пределах 66-75 дней. В роботі представлені результати дослідження зміни показників молочної продуктивності корів української бурої молочної породи в залежності від тривалості сухостійного періоду. Встановлено, що найменші показники молочної продуктивності були у корів з тривалістю сухостійного періоду до 55 днів, а максимальні - 66-75 днів. За удоєм корови з сухостійним періодом 66-75 днів мали перевагу над тваринами з сухостійним періодом до 55 днів - на 760 кг (19,53%), за вмістом жиру - на 0,31%, за кількістю молочного жиру - на 44 кг ( 30,13%), за вмістом білка - на 0,11%, за кількістю білка - на 29 кг (23,78%), за сумарною кількістю жиру і білка - на 70 кг (25,83%). У корів з тривалістю сухостійного періоду більше 76 днів, кількісні та якісні показники молочної продуктивності починають знижуватися. Встановлено, що збільшення продуктивності сухостійного періоду на 1 день веде до зростання удою молока за 305 днів лактації - на 1,86 кг. Але динамічне зростання молочної продуктивності відбувається, коли сухостійних період не перевищує 75 днів, потім спостерігається зниження надоїв. Доведено, що оптимальний сухостійний період для корів української бурої молочної породи племзаводу "Колос", коли проявляються максимальні показники молочної продуктивності, є його тривалість в межах 66-75 днів.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherРУП «Научно-практический центр Национальной академии наук Беларусии по животноводству»uk_UA
dc.subjectкоровыuk_UA
dc.subjectсухостойный периодuk_UA
dc.subjectудойuk_UA
dc.subjectкоровиuk_UA
dc.subjectсухостійних періодuk_UA
dc.subjectнадійuk_UA
dc.subjectcowsuk_UA
dc.subjectdry perioduk_UA
dc.subjectmilk yielduk_UA
dc.titleИсследование влияния продолжительности сухостойного периода на динамику изменений количественных и качественных показателей молочной продуктивности полновозрастных коровuk_UA
dc.title.alternativeДослідження впливу тривалості сухостійного періоду на динаміку змін кількісних і якісних показників молочної продуктивності повновікових корівuk_UA
dc.title.alternativeResearch of the influence of the duration of the dry period on the dynamics of changes in quantitative and qualitative indicators of dairy productivity of full-aged cowsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf101,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.