Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9713
Назва: Обгрунтування вибору технологічних процесів збирання гречки
Інші назви: Обоснование выбора технологических процессов уборки гречихи
Rationale for the choice of technological processes of buckwheat harvesting
Автори: Барабаш, Григорій Іванович
Мікуліна, Марина Олександрівна
Барабаш, Григорий Иванович
Микулина, Марина Александровна
Barabash, Hryhoriy Ivanovych
Mikulina, Marina Aleksandrovna
Ключові слова: комплекси машин
сівба
облік урожайності
комплексы машин
посев
учет урожайности
complexes of machines
sowing
accounting of productivity
Дата публікації: 2021
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Барабаш Г. І. Обгрунтування вибору технологічних процесів збирання гречки [Електронний ресурс] / Г. І. Барабаш, М. О. Мікуліна // Збірник тез доповідей по матеріалах 27-ї Міжнародної науково-практичної конференції «Технології ХХІ сторіччя», (Суми, 24-26 листопада 2021 р.). – Суми : СНАУ, 2021. – Ч. 1. – С. 16-18.
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено, що проблема полягає в необхідності визначення більш раціонального варіанту технологій збирання гречки, альтернативність яких знаходиться між роздільним (двофазним) способом збирання та прямим комбайнуванням, враховуючи, що крупа із зерна цієї культури використовується для дієтичного харчування. Загальновідомо, що до останнього часу практично скрізь застосовувалась традиційна і безальтернативна технологія збирання гречки, яка передбачала скошування рослинної маси (стебла, листя, суцвіття, зерно) у валки, а після її підсихання до збиральної вологості (вологість стебел18-20%) підбирання та обмолот валків. В статье исследовано, что проблема заключается в необходимости определения более рационального варианта технологий уборки гречихи, альтернативность которых находится между раздельным (двухфазным) способом уборки и прямым комбайнированием, учитывая, что крупа из зерна этой культуры используется для диетического питания. Общеизвестно, что до последнего времени практически везде применялась традиционная и безальтернативная технология уборки гречихи, которая предусматривала скашивание растительной массы (стебли, листья, соцветия, зерно) в валки, а после ее подсыхания до уборочной влажности (влажность стеблей18-20%) валков.
Опис: The article investigates that the problem is the need to identify a more rational version of buckwheat harvesting technologies, the alternative of which is between a separate (two-phase) method of harvesting and direct combining, given that cereals are used for dietary nutrition. It is well known that until recently the traditional and non-alternative technology of buckwheat harvesting was used almost everywhere, which involved mowing the plant mass (stems, leaves, inflorescences, grain) into rolls, and after drying to harvest moisture (stem moisture 18-20%) picking and threshing rolls.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9713
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
3.pdf126,42 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.