Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/9876
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКравченко, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorПодгаєцький, Анатолій Адамович-
dc.contributor.authorБутенко, Євгенія Юріївна-
dc.contributor.authorКравченко, Наталия Владимировна-
dc.contributor.authorПодгаецкий, Анатолий Адамович-
dc.contributor.authorБутенко, Евгения Юрьевна-
dc.contributor.authorKravchenko, Nataliya Vladimirovna-
dc.contributor.authorPodhaietskyi, Anmatoliy Adamovich-
dc.contributor.authorButenko, Evgeniia Yuriivna-
dc.date.accessioned2022-07-11T08:39:53Z-
dc.date.available2022-07-11T08:39:53Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationКравченко Н. В. Потемніння варених бульб сортів картоплі за випробування в умовах північно-східного Лісостепу України [Електронний ресурс] / Н. В. Кравченко, А. А. Подгаєцький, Є. Ю. Бутенко // International independent scientific journal. – Kraków, 2021. – № 29. – P. 3-8.uk_UA
dc.identifier.urihttp://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9876-
dc.descriptionThe results of a study carried out in 2018-2020 allow us to state that the resistance to browning of the pulp of boiled potato varieties is not the same. In addition to the genetic control of the indicator, its manifestation was influenced by meteorological conditions during the years of the experiment and storage conditions. It was possible to identify 20 varieties with a high frequency of recurrence of resistance over the years, counts. The most average value of the indicator (8 points and above) was characterized by varieties Knyazha and Fontane. Among 113 accounting selected in which a combination of the studied trait with other economically valuable ones was found.uk_UA
dc.description.abstractРезультати дослідження, виконаного в 2018-2020 роках, дозволяють стверджувати про неоднакову стійкість до потемніння м’якоті варених бульб сортів картоплі. Крім генетичного контролю показника на його прояв впливали метеорологічні умови в роки виконання експерименту і умови зберігання. Вдалось виділити 20 сортів з високою частотою повторюваності стійкості за роками, обліками. Найвищим середнім значенням показника (8 балів та вище) характеризувались сорти Княжа та Фонтане. Серед 113 облікових виділені в яких виявлено поєднання досліджуваної ознаки з іншими господарсько-цінними. Результаты исследования, выполненного в 2018-2020 годах, позволяют утверждать о неодинаковой стойкости к потемнению мякоти вареных клубней сортов картофеля. Кроме генетического контроля показателя, на его проявление влияли метеорологические условия в годы выполнения эксперимента и условия хранения. Удалось выделить 20 сортов с высокой частотой повторяемости устойчивости по годам, учетам. Самым средним значением показателя (8 баллов и выше) характеризовались сорта Княжа и Фонтане. Среди 113 учетных выделенных в которых обнаружено сочетание изучаемого признака с другими хозяйственно-ценными.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.subjectкартопляuk_UA
dc.subjectсортиuk_UA
dc.subjectстійкість до потемніння м’якоті варених бульбuk_UA
dc.subjectкартофельuk_UA
dc.subjectсортаuk_UA
dc.subjectустойчивость к потемнению мякоти вареных клубнейuk_UA
dc.subjectpotatoesuk_UA
dc.subjectcultivarsuk_UA
dc.subjectresistance to darkening of the flesh of boiled tubersuk_UA
dc.titleПотемніння варених бульб сортів картоплі за випробування в умовах північно-східного Лісостепу Україниuk_UA
dc.title.alternativeПотемнение вареных клубней сортов картофеля за испытания в условиях северо-восточной Лесостепи Украиныuk_UA
dc.title.alternativeDarkening of boiled tubers of potato varieties for testing in the conditions of the north-eastern forest-steppe of Ukraineuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Стаття Краков 2021.pdf2,23 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.