00 DSpace/Manakin Repository

Теоретичні та практичні передумови вибору осмотичної дегідратації для переробки рослинної сировини

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Самілик, Марина Михайлівна
dc.contributor.author Samilyk, M.
dc.date.accessioned 2023-02-03T10:16:41Z
dc.date.available 2023-02-03T10:16:41Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Самілик М. М. Теоретичні та практичні передумови вибору осмотичної дегідратації для переробки рослинної сировини : монографія [Електронний ресурс] / М. М. Самілик. – Суми : СНАУ, 2022. – 101 c. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10327
dc.description Plants are a source of many useful nutrients. In order to extend the shelf life of plant products, various preservation methods are used. Osmotic dehydration is a process of partial dehydration of raw materials due to the osmotic pressure created by a hypertonic solution. Due to the high osmotic pressure, the cell juice of the raw material turns into an osmotic solution. Products processed by the osmotic dehydration method have high sensory characteristics and nutritional value. The possibilities of using this process in various branches of the food industry are proposed, the optimal parameters for the processing of vegetables and wild berries are established. uk_UA
dc.description.abstract Рослини є джерелом багатьох корисних нутрієнтів. В них містяться вітаміни та вітаміноподібні речовини, мінеральні елементи, а також інші біологічно активні речовини, у тому числі й незамінні. Вони є суперфудами, основою харчового раціону. Проте, велика кількість води у складі рослин призводить до їх швидкого псування. З метою подовження термінів зберігання продуктів рослинного походження застосовуються різноманітні способи консервування. Осмотична дегідратація – це процес часткового зневоднення сировини за рахунок осмотичного тиску, створеного гіпертонічним розчином. За рахунок високого осмотичного тиску клітинний сік сировини переходить в осмотичний розчин. Продукти, оброблені способом осмотичної дегідратації відрізняються високими сенсорними характеристиками та поживною цінністю. Запропоновано можливості застосування цього процесу у різних галузях харчової промисловості, встановлено оптимальні параметри переробки овочів та дикорослих ягід. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject осмотична дегідратація uk_UA
dc.subject сушіння uk_UA
dc.subject спосіб виробництва uk_UA
dc.subject osmotic dehydration uk_UA
dc.subject drying uk_UA
dc.subject production method uk_UA
dc.title Теоретичні та практичні передумови вибору осмотичної дегідратації для переробки рослинної сировини uk_UA
dc.title.alternative Theoretical and practical prerequisites choice of osmotic dehydration for processing of vegetable raw materials uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу