00 DSpace/Manakin Repository

Scientific and practical aspects of pectin and pectin products

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Krapivnytska, I.
dc.contributor.author Ladyka, V.
dc.contributor.author Ianchyk, M.
dc.contributor.author Omelchenko, S.
dc.contributor.author Melnyk, O.
dc.contributor.author Pertsevyi, F.
dc.contributor.author Кропивницька, І.
dc.contributor.author Ладика, В.
dc.contributor.author Янчик, М.
dc.contributor.author Омельченко, С.
dc.contributor.author Мельник, О.
dc.contributor.author Перцевой, Ф.
dc.date.accessioned 2023-05-19T11:29:02Z
dc.date.available 2023-05-19T11:29:02Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Scientific and practical aspects of pectin and pectin products : monograph [Electronic resource] / I. Krapivnytska, V. Ladyka, M. Ianchyk [and athers]. – Kharkiv : Dissa+, 2022. – 228 p. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10586
dc.description У монографії обґрунтовано та розроблено сучасні високоефективні функціональні технології з додаванням пектину та пектинопродуктів. Пектин - природний полісахарид, який поєднує в собі властивості структуроутворювача і біологічно активної сполуки. Структуроутворення в продуктах з пектином проявляється в здатності утворювати міцні гелі, надавати стійкість емульсіям, згущувати харчові маси. Біологічна активність пектинових речовин виражається в дезінтоксикаційній, радіопротекторній, антиоксидантній, гіпоглікемічній, імуностимулюючій діях. Це дає підстави для його широкого використання при створенні продуктів оздоровлення, профілактичного харчування та лікарських форм. Дане видання може бути корисним для широкого кола науковців і практиків, наукових співробітників, аспірантів, студентів спеціальності «Харчові технології», а також для практичних працівників харчової промисловості та ресторанного господарства. uk_UA
dc.description.abstract The monograph substantiates and develops modern, highly efficient functional technologies with the addition of pectin and pectin products. Pectin is a natural polysaccharide that combines the properties of a structuring agent and a biologically active compound. Structural formation in products with pectin is manifested in the ability to form strong gels, give stability to emulsions, thicken food masses. The biological activity of pectic substances is expressed in detoxifying, radioprotective, antioxidant, hypoglycemic, immunostimulatory effects. This gives grounds for its widespread use in the creation of health products, preventive nutrition and dosage forms. This publication can be useful for a wide range of scientists and practitioners, researchers, graduate students, students majoring in "Food Technology", as well as for practitioners in the food industry and restaurants. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher Dissa+ uk_UA
dc.subject gel strength uk_UA
dc.subject pectin uk_UA
dc.subject pectin products uk_UA
dc.subject міцність гелю uk_UA
dc.subject пектин uk_UA
dc.subject пектинові продукти uk_UA
dc.title Scientific and practical aspects of pectin and pectin products uk_UA
dc.title.alternative Науково-практичні аспекти пектину та пектинових продуктів uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу