00 DSpace/Manakin Repository

Резерви підвищення конкурентоспроможності підприємницької діяльності суб’єкта аграрного виробництва

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Нагорний, Я. В.
dc.contributor.author Nahornyy, Y.
dc.date.accessioned 2024-01-15T11:32:32Z
dc.date.available 2024-01-15T11:32:32Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Факультет економіки та менеджменту ; наук. керівник Н. І. Строченко uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11375
dc.description The qualification work is dedicated to researching the problems of assessing the level of competitiveness of an agricultural enterprise and determining reserves for its improvement. The qualification work consists of an introduction, three sections, conclusions, a list of used sources and appendices. The total volume of work is 76 pages, which includes 30 tables and 4 figures. The list of literary sources includes 40 items on 6 pages. The purpose of the qualification work is the development of theoretical and methodological foundations and scientific and practical recommendations for increasing the competitiveness of entrepreneurial activities of agricultural production entities. The object of the study is the process of formation of reserves to increase the competitiveness of entrepreneurial activities of agricultural production entities. The subject of the research is the theoretical and methodological foundations and scientific and practical principles regarding the use of reserves to increase the competitiveness of the entrepreneurial activity of agricultural production entities. In the first - theoretical section of the work, the theoretical and methodological foundations of the formation of the competitiveness of the entrepreneurial activity of the subject of agricultural production are defined. The second section contains the general organizational and economic characteristics of the "First of May AF" SSC; determination of the functional role of material and labor elements of production resources and their place in the formation of the competitiveness of the enterprise, as well as the analysis of the financial criteria of the competitiveness of the investigated agricultural enterprise. In the third section, the cost factors of the competitiveness of the researched enterprise are analyzed and substantiated directions and reserves for improving the competitiveness of the SVC "AF "Pershe Mayi" are analyzed. The qualification work received further development: the interpretation of the concept of "enterprise competitiveness" taking into account its four key characteristics (as an opportunity (capacity), as an ability; as a characteristic; as an advantage) (year I); determination of the functional role of material and labor elements of production resources in shaping the competitiveness of the enterprise (item 2.2.); development of priority directions for increasing the competitiveness of the entrepreneurial activity of agricultural production entities (item 3.2.). The practical significance of the obtained results lies in the possibility of using the research results for effective management of the competitiveness of entrepreneurial activities of agricultural production entities. uk_UA
dc.description.abstract Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню проблем оцінки рівня конкурентоспроможності сільськогосподарського підприємства та визначенню резервів її підвищення. Кваліфікаційна робота складається із вступу, трьох розділів, висновків, списку використаних джерел і додатків. Загальний обсяг роботи становить 76 сторінок, що включає 30 таблиць та 4 рисунки. Список літературних джерел включає 40 найменувань, розміщених на 6 сторінках. Метою кваліфікаційної роботи є розробка теоретико-методологічних основ та науково-практичних рекомендацій щодо підвищення конкурентоспроможності підприємницької діяльності суб’єктів аграрного виробництва. Об’єктом дослідження є процес формування резервів підвищення конкурентоспроможності підприємницької діяльності суб’єктів аграрного виробництва. Предметом дослідження є теоретико-методологічні основи та науково-практичні засади щодо використання резервів підвищення конкурентоспроможності підприємницької діяльності суб’єктів аграрного виробництва. В першому – теоретичному розділі роботи визначені теоретико-методичні основи формування конкурентоспроможності підприємницької діяльності суб’єкта аграрного виробництва. Другий розділ містить загальну організаційно-економічну характеристику СВК «АФ «Перше травня»; визначення функціональної ролі матеріально-речових і трудових елементів виробничих ресурсів та їх місця в формуванні конкурентоспроможності підприємства, а також аналіз фінансових критеріїв конкурентоспроможності досліджуваного аграрного підприємства. В третьому розділі проаналізовані вартісні фактори конкурентоспроможності досліджуваного підприємства та обґрунтовані напрями та резерви підвищення конкурентоспроможності СВК «АФ «Перше травня». В кваліфікаційній роботі одержали подальшого розвитку: трактування поняття «конкурентоспроможність підприємства» з врахуванням її чотирьох ключових характеристик (як можливість (спроможність), як здатність; як характеристика; як перевага) (р. І); визначення функціональної ролі матеріально-речових і трудових елементів виробничих ресурсів в формуванні конкурентоспроможності підприємства (п.п. 2.2.); розробка пріоритетних напрямів підвищення конкурентоспроможності підприємницької діяльності суб’єктів аграрного виробництва (п.п. 3.2.). Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості використанні результатів дослідження для ефективного управління конкурентоспроможністю підприємницької діяльності суб’єктів аграрного виробництва. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject управління конкурентоспроможністю підприємства uk_UA
dc.subject конкурентоспроможність підприємницької діяльності суб’єкта аграрного виробництва uk_UA
dc.subject оцінка конкурентоспроможності uk_UA
dc.subject management of the competitiveness of the enterprise uk_UA
dc.subject competitiveness of the entrepreneurial activity of the subject of agricultural production uk_UA
dc.subject assessment of competitiveness uk_UA
dc.title Резерви підвищення конкурентоспроможності підприємницької діяльності суб’єкта аграрного виробництва uk_UA
dc.title.alternative Reserves for increasing the competitiveness of the entrepreneurial activity of the subject of agricultural production uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу