DSpace Repository

Методично-практичні аспекти обліку та аналіз ефективності виробництва продукції свинарства

Show simple item record

dc.contributor.author Василега, Світлана Вікторівна
dc.contributor.author Vasilega, S. V.
dc.date.accessioned 2024-01-23T09:21:50Z
dc.date.available 2024-01-23T09:21:50Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Факультет економіки та менеджменту ; наук. керівник М. І. Гордієнко uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11414
dc.description Analysis of the efficiency of production of pig farming products are considered in the work on the example of the limited liability agricultural company «Pishchane», Sumy. The relevance of the research topic is determined by the need to ensure the country's food security and the economic sustainability of pork producers, in the changing conditions of the external and internal environment of their functioning. It is also due to the fact that today on a global scale there is a constant increase in the number of the world's population, this indicator will increase by an average of 1% per year until 2030, and this is the growing relevance of the development of food production. Meat as a traditional source of animal proteins is and will continue to be an important element of the human diet, and the global demand for it is growing and will continue to grow, in particular, as the economic level of developing countries increases. Agricultural company with limited liability «Pishchane», which is the object of the study, was created precisely to provide the population of the regional center with meat and meat products from pig farming. The analysis of the latest research and scientific publications on accounting, taxation, analysis and control made it possible to identify the main directions of research on a certain topic. Separate results of the scientific research of the qualification work have elements of scientific novelty, namely: a refined interpretation of the concept of «costs» is proposed, which takes into account the various aspects of the specified category, is more suitable for the needs of management, includes components from different approaches and provides an opportunity to deepen the understanding of the term; it is substantiated that the production of competitive domestic products of pig farming is impossible without effective management, and the quality and timeliness of receiving information directly depends on the accounting policy of the company and the state of accounting; it has been proven that the organization and management of the main production at agricultural enterprises will become more efficient due to the use of the latest information technologies in accounting and management in general; the main priority directions for improving the efficiency of production of pig production by commodity producers of various organizational and legal forms, due to the increase of investment attractiveness, with the aim of further increasing the opportunities of the industry, have been revealed. uk_UA
dc.description.abstract В роботі розглянуто методичні та практичні аспекти побудови обліку та аналіз ефективності виробництва продукції свинарства на прикладі сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Піщане», м. Суми. Актуальність теми дослідження зумовлена необхідністю забезпечення продовольчої безпеки країни та економічної стійкості товаровиробників з виробництва свинини, у мінливих умовах зовнішнього та внутрішнього середовища їхнього функціонування. Також це обумовлено тим, що на сьогодні в світовому масштабі спостерігається, постійний приріст чисельності населення світу, даний показник до 2030-го збільшуватиметься в середньому на 1% за рік, а це зростаюча актуальність розвитку виробництва продовольства. М’ясо як традиційне джерело тваринних білків є і надалі залишатиметься вагомим елементом раціону людей, а глобальний попит на нього зростає і надалі зростатиме, зокрема, у міру підвищення економічного рівня країн, що розвиваються. Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Піщане», що виступає об’єктом дослідження, якраз і було створене для забезпечення населення обласного центру м’ясом та м’ясопродуктами свинарства. Проведений аналіз останніх досліджень та наукових публікацій з обліку, оподаткування, аналізу та контролю дозволив виявити основні напрями досліджень за визначеною тематикою. Окремі результати наукового дослідження кваліфікаційної роботи мають елементи наукової новизни, а саме: запропоновано уточнене трактування поняття «витрати», що враховує різносторонні аспекти зазначеної категорії, є більш пристосованими для потреб управління, включає в себе компоненти за різних підходів та дає можливість поглибити розуміння терміну; обґрунтовано, що виробництво конкурентоспроможної вітчизняної продукції свинарства неможливе без ефективного менеджменту, а якість і своєчасність отримання інформації напряму залежить від облікової політики товариства та стану обліку; доведено, що організація та управління основним виробництвом на сільськогосподарських підприємствах стануть більш ефективнішими, за рахунок застосування інформаційних новітніх технологій в обліку та управлінні в цілому; розкрито основні пріоритетні напрями підвищення ефективності виробництва продукції свинарства товаровиробниками різних організаційно-правових форм, за рахунок підвищення інвестиційної привабливості, з метою подальшого нарощування можливостей галузі. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject витрати виробництва uk_UA
dc.subject продукція свинарства uk_UA
dc.subject продовольча безпека uk_UA
dc.subject production costs uk_UA
dc.subject pig production uk_UA
dc.subject food safety uk_UA
dc.title Методично-практичні аспекти обліку та аналіз ефективності виробництва продукції свинарства uk_UA
dc.title.alternative Methodological and practical aspects of accounting and analysis of the efficiency of pig production uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account