Короткий опис(реферат):
Важливим резервом збільшення валового виробництва молока, як продукту харчування та сировини для переробної промисловості є інтенсивне ведення тваринництва, що неможливо без ліквідації хвороб молочної залози, серед яких значне поширення в багатьох господарствах мають травматичні ушкодження і,зокрема, рани. За даними наукової літератури мастити травматичної етіології можуть охоплювати до 40% поголів’я великої рогатої худоби, особливо велике розповсюдження вони мають в пасовищний період.
Суть розробки, основні результати:
Важным резервом увеличения валового производства молока как продукта питания и сырья для перерабатывающей промышленности является интенсивное ведение животноводства,что невозможно без ликвидации болезней молочной железы, среди которых значительное распространение во многих хозяйствах имеют травматические повреждения и, в частности, раны. По данным научной литературы маститы травматической этиологии могут включать до 40% поголовья крупного рогатого скота, особенно большое распространение они имеют в пастбищный период.