00 DSpace/Manakin Repository

Prospects for the use of wild berry processing products as functional food ingredients

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Demidova, E.
dc.contributor.author Samilyk, M.
dc.contributor.author Демидова, Є.
dc.contributor.author Самілик, М.
dc.date.accessioned 2024-08-06T06:02:51Z
dc.date.available 2024-08-06T06:02:51Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Demidova E. Prospects for the use of wild berry processing products as functional food ingredients [Electronic resource] / Е. Demidova, М. Samilyk // Food science and technology. – 2023. – Vol. 17, Issue 4. – P. 24-33. – Режим доступу : https://doi.org/10.15673/fst.v17i4.2780. – Заголовок з екрану. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12113
dc.description Метою даного дослідження є обґрунтування доцільності переробки плодів дикорослих рослин (Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra) у функціональні харчові інгредієнти. В статті проаналізовано структуру порошків з дикорослих ягід Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra, досліджено вміст мікро- та макроелементів у порошках; фізико-хімічні показники порошків із дикорослих ягід (сухі речовини, масова чатка вологи, дисперсність, масова частка редукувальних цукрів,озчинність, кислотність) та вміст харчових волокон у порошках Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra. uk_UA
dc.description.abstract The aim of this study is to substantiate the feasibility of processing wild berries (Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra) into functional food ingredients. The paper analyses the structure of powders from wild berries Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra, and investigates the content of micro-and macroelements in the powders; physicochemical parameters of wild berry powders (dry matter, mass fraction of moisture, dispersibility, mass fraction of reducing sugars, solubility, acidity) and dietary fibre content in Viburnum opulus, Sorbus, Hippophae, Sambucus nigra powders. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.subject functional food ingredients uk_UA
dc.subject dehydration uk_UA
dc.subject vitamins C uk_UA
dc.subject функціональні харчові інгредієнти uk_UA
dc.subject зневоднення uk_UA
dc.subject вітамін C uk_UA
dc.title Prospects for the use of wild berry processing products as functional food ingredients uk_UA
dc.title.alternative Перспективи використання продуктів переробки дикорослих ягід як функціональних харчових інгредієнтів uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу