DSpace Repository

Розробка порошкоподібної харчової добавки на основі плодів обліпихи

Show simple item record

dc.contributor.author Демидова, Є.
dc.contributor.author Самілик, М.
dc.contributor.author Demidova, E.
dc.contributor.author Samilyk, M.
dc.date.accessioned 2024-08-12T10:10:35Z
dc.date.available 2024-08-12T10:10:35Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation Демидова Є. Розробка порошкоподібної харчової добавки на основі плодів обліпихи [Електронний ресурс] / Є. Демидова, М. Самілик // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. – Сер. «Харчові технології». – Львів, 2023. – Т. 25, № 100. – С. 88-93. – Режим доступу : https://doi.org/10.32718/nvlvet-f10014. – Заголовок з екрану. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12177
dc.description In the process of food production, it is important not only to obtain a high quality product, but also to minimize industrial waste and reduce energy costs for the process. Recently, customers have been paying particular attention to the biological value of products, and the popularity of organic and natural products is growing. The search for new types of unconventional raw materials and the choice of a rational method of their processing is an important task for scientists and manufacturers. The aim of the study is to develop a technology for the production of a powdered food additive by using wild-growing raw materials of regional importance by osmotic dehydration. The use of osmotic dehydration preserves their biological value and organoleptic properties. uk_UA
dc.description.abstract У процесі виробництва продуктів харчування важливо не тільки отримати продукт високої якості, але й мінімізувати виробничі відходи та зменшити витрати енергії на процес. Останнім часом споживачі звертають особливу увагу на біологічну цінність продуктів, а популярність органічних і натуральних продуктів зростає. Пошук нових видів нетрадиційної сировини та вибір раціонального методу її переробки є важливим завданням для науковців та виробників. Метою роботи є розробка технології виробництва порошкоподібної харчової добавки з використанням дикорослої сировини регіонального значення методом осмотичного зневоднення. Використання осмотичного зневоднення дозволяє зберегти їх біологічну цінність та органолептичні властивості. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.subject осмотична дегідратація uk_UA
dc.subject обліпиха uk_UA
dc.subject порошкові харчові добавки uk_UA
dc.subject osmotic dehydration uk_UA
dc.subject sea buckthorn uk_UA
dc.subject powdered food additives uk_UA
dc.title Розробка порошкоподібної харчової добавки на основі плодів обліпихи uk_UA
dc.title.alternative Development of a powdered food additive based on sea buckthorn fruit uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account