Короткий опис(реферат):
Досліджено організаційно-правове регулювання сертифікації органічного виробництва. Встановлено особливості проведення сертифікації органічного виробництва. Для того, щоб продукція мала статус органічної, необхідно дотримуватися встановлених правил під час вирощування, виробництва. Діяльність щодо вирощування, виробництва такої продукції повинна бути обов’язково сертифікованою, відповідати вимогам законодавства. Охарактеризовано особливості законодавства у сфері сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції. Виявлено особливості функціонування, реєстрації органів сертифікації, державного реєстру операторів та ведення переліку органів іноземної сертифікації.
Суть розробки, основні результати:
The organizational and legal regulation of certification of organic production has been studied. The specifics of certification of organic production have been established. In order for products to have the status of organic, it is necessary to follow the established rules during cultivation and production. Activities related to the cultivation and production of such products must be certified and meet the requirements of legislation. The peculiarities of the legislation in the field of certification of organic production and/or circulation of organic products are characterized. Features of functioning, registration of certification bodies, state register of operators and maintenance of the list of foreign certification bodies have been revealed.