Короткий опис(реферат):
Метою досліджень було вивчення впливу сортових особливостей та позакореневого підживлення на формування вмісту білка та жиру в зерні сої в умовах північно-східного Лісостепу України. Дослідження проводились на дослідних ділянках навчально-науково-виробничого комплексу (ННВК) Сумського національного аграрного університету Грунт дослідної ділянки – чорнозем типовий глибоко середньо‐гумусовий крупнопилувато‐середньосуглинковий на лесових породах. Спосіб сівби – звичайний рядковий (15 см). Норма висіву становила 650 тис. шт./га.
Суть розробки, основні результати:
The purpose of the research was to study the influence of varietal characteristics and foliar feeding on the formation of protein and fat content in soybeans in the conditions of the northeastern forest-steppe of Ukraine. The research was conducted on the research plots of the educational-scientific-production complex (NNVK) of the Sumy National Agrarian University. The soil of the research plot is a typical deep-medium-humus coarse-grained-medium-loam chernozem on loess rocks. The method of sowing is the usual row (15 cm). The sowing rate was 650,000 units/ha.