Короткий опис(реферат):
Об‘єкт дослідження – морфологічні ознаки, елементи продуктивності
гібридів, фенологічні ознаки, вплив мінеральних добрив на продуктивність
гібридів кукурудзи.
Кукурудза є універсальною культурою, що повністю відповідає
потребам тваринництва при використанні її на корм у вигляді зерна, силосу,
зеленої маси. Вона займає провідне місце серед головних зернових культур у
світовому землеробстві. Має широкий попит при виробництві різноманітних
продуктів харчування, як то кукурудзяна олія, крупа, борошно, крохмаль,
глюкоза, спирт, кукурудзяні пластівці, консервоване зерно та ін. Отримання
стабільно високих урожаїв зерна кукурудзи є актуальним завданням
сільського господарства України та інших країн.
Як свідчать результати досліджень, гібриди з більшою тривалістю
вегетації забезпечують вищий рівень прибавки урожаю при внесенні
мінеральних добрив.
Суть розробки, основні результати:
The object of research is morphological traits, elements of hybrid
productivity, phenological traits, the effect of mineral fertilizers on the productivity
of maize hybrids.
Corn is a versatile crop that fully meets the needs of livestock when used for
feed in the form of grain, silage, and green mass. It is a leading crop in global
agriculture. It is widely used in the production of various food products, such as
corn oil, cereals, flour, starch, glucose, alcohol, corn flakes, canned grain, etc.
Achieving consistently high corn yields is an urgent task for agriculture in Ukraine
and other countries.
According to research results, hybrids with a longer growing season provide a
higher level of yield increase when applying mineral fertilizers.