DSpace Repository

Автоматизація технологічного процесу стерилізації консервів

Show simple item record

dc.contributor.author Савченко, М. Ю.
dc.contributor.author Радчук, О. В.
dc.contributor.author Savchenko, M.
dc.contributor.author Radchuk, O.
dc.date.accessioned 2025-03-14T11:20:00Z
dc.date.available 2025-03-14T11:20:00Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Савченко М. Автоматизація технологічного процесу стерилізації консервів [Електронний ресурс] / М. Савченко, О. Радчук // Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. – 2024. – Т. 14, № 1. – Режим доступу : https://doi.org/10.32782/2220-8674-2024-24-1-11. – Заголовок з екрану. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13492
dc.description The purpose of the article is to create a stand for automating a low-power electric autoclave, which allows for research into the process of sterilization of canned food with meat, vegetable and meat-vegetable raw materials, and repeated repetition of the experiment for given technological parameters with their fixation for subsequent processing on a personal computer. To achieve the set goal, equipment was selected for automating an electric autoclave. The process of heating the autoclave and holding the parameters of the technological process of sterilization of canned food was studied. The automation scheme of a low-power electric autoclave is described. The design of an electric autoclave was analyzed with a detailing of the main parts. The process of heating the autoclave and holding the parameters of the technological process of sterilization of canned food was studied. The data on the course of the parameters are presented in graphs. Conclusions and recommendations are made regarding the scientific and practical use of the proposed solutions. uk_UA
dc.description.abstract Метою статті є створення стенду для автоматизації електричного автоклаву малої потужності, який дозволяє проводити дослідження процесу стерилізації консервів з м’ясною, рослинною та м’ясо-рослинною сировиною, та багаторазового повторення експерименту для заданих технологічних параметрів з фіксацією їх для наступної обробки на персональному комп’ютері. Для досягнення поставленої мети було підібрано обладнання для автоматизації електричного автоклава. Досліджено процес нагріву автоклава та витримки параметрів технологічного процесу стерилізації консервів. Описано схему автоматизації електричного автоклава малої потужності. Зроблено аналіз конструкції електричного автоклаву з деталізацією основних частин. Проведені дослідження процесу нагріву автоклава та витримки параметрів технологічного процесу стерилізації консервів. Дані перебігу параметрів представлено на графіках. Зроблено висновки і рекомендації щодо наукового і практичного використання запропонованих рішень. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.subject електричне устаткування uk_UA
dc.subject м’ясо uk_UA
dc.subject м’ясо-рослинна сировина uk_UA
dc.subject electrical equipment uk_UA
dc.subject meat uk_UA
dc.subject meat-vegetable raw materials uk_UA
dc.title Автоматизація технологічного процесу стерилізації консервів uk_UA
dc.title.alternative Automation of the technological process of sterilization of canned food uk_UA
dc.type Other uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account