dc.contributor.author |
Болгова, Н. В. |
|
dc.contributor.author |
Губа, С. О. |
|
dc.contributor.author |
Назаренко, Ю. В. |
|
dc.contributor.author |
Соколенко, В. В. |
|
dc.contributor.author |
Bolhova, N. V. |
|
dc.contributor.author |
Huba, S. O. |
|
dc.contributor.author |
Nazarenko, Yu. V. |
|
dc.contributor.author |
Sokolenko, V. V. |
|
dc.date.accessioned |
2025-05-29T10:52:16Z |
|
dc.date.available |
2025-05-29T10:52:16Z |
|
dc.date.issued |
2025 |
|
dc.identifier.citation |
Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком [Електронний ресурс] : патент 159321 UA : МПК (2025.01), A23С 19/00 / Н. В. Болгова, С. О. Губа, Ю. В. Назаренко, В. В. Соколенко ; заявник Сумський національний аграрний університет. – № u 2024 02063, заявл. 18.04.2024 ; опубл. 14.05.2025, Бюл. № 20. |
uk_UA |
dc.identifier.uri |
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13753 |
|
dc.description |
Hard cheese with tomatoes and basil production method includes the following steps: milk pasteurization, cooling of milk to the curdling temperature, curdling of milk by adding components, aging until a clot is obtained, processing of the clot by cutting, grain processing, partial removal of whey, second heating, molding, pressing, salting in brine, and ripening. Additives include 3.5% of dried chopped tomatoes and 1% of dried chopped basil by weight of raw milk, and maturation is carried out in lavender flowers. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком включає наступні стадії: пастеризацію молока, охолодження молока до температури зсідання, зсідання молока шляхом внесення компонентів, витримування до отримання згустка, обробку згустка шляхом розрізання, обробляння зерна, часткового видалення сироватки, друге нагрівання, формування, пресування, соління в розсолі, визрівання. Як добавки вносять 3,5 % сушених подрібнених томатів та 1 % сушеного подрібненого базиліку від маси молока-сировини, а дозрівання проводять у квітках лаванди. |
uk_UA |
dc.language.iso |
other |
uk_UA |
dc.publisher |
Сумський національний аграрний університет |
uk_UA |
dc.subject |
сир твердий |
uk_UA |
dc.subject |
томат |
uk_UA |
dc.subject |
базилік |
uk_UA |
dc.subject |
hard cheese |
uk_UA |
dc.subject |
tomato |
uk_UA |
dc.subject |
basil |
uk_UA |
dc.title |
Спосіб виробництва сиру твердого з томатами та базиліком |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Method of production of hard cheese with tomatoes and basil |
uk_UA |
dc.type |
Other |
uk_UA |