00 DSpace/Manakin Repository

Поліпшення складу льодяників з пробіотиком

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Булка, Яна Олегівна
dc.contributor.author Bulka, Yana Olegivna
dc.date.accessioned 2025-05-30T09:25:39Z
dc.date.available 2025-05-30T09:25:39Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation Факультет агротехнологій та природокористування ; наук. керівник В. І. Дубовик uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13758
dc.description Oral probiotic preparations in the form of lozenges of two compositions from live lactic acid bacteria and metabolites of these bacteria, produced by the selected methods, showed high histological properties and efficiency, bacterial survival and antibacterial properties. In the course of a series of theoretical, microbiological and technical studies, preparations for the oral mucosa containing probiotics of two compositions in the form of lozenges (from probiotic cultures and their metabolites) were developed, which can be recommended as a dietary product after conducting studies and determining safety for the oral microflora. It can be recommended as a dietary supplement that supports and stimulates one's own immunity, as well as for oral infections and diseases of the gastrointestinal tract as a therapeutic and prophylactic agent. The work has the following structure: introduction, three sections, conclusions and proposals. The total volume is 42 pages, of which 33 pages are devoted to the main sections. The work contains 10 figures and 5 tables, and 38 sources of literature are used. uk_UA
dc.description.abstract Оральні пробіотичні препарати у вигляді льодяників двох складів із живих молочнокислих бактерій і метаболітів цих бактерій, вироблені за обраними методиками, показали високі гістологічні властивості та ефективність, виживання бактерій та антибактеріальні властивості. У ході серії теоретичних, мікробіологічних і технічних досліджень були розроблені препарати для слизової оболонки порожнини рота, що містять пробіотики двох складів у формі льодяників (з культур пробіотиків і їх метаболітів), які можуть бути рекомендовані як дієтичний продукт після проведення досліджень і визначення безпечності для мікрофлори порожнини рота. Може бути рекомендований як дієтична добавка, що підтримує та стимулює власний імунітет, а також при інфекціях оральної порожнини та захворюваннях шлунково-кишкового тракту як лікувально-профілактичний засіб. Робота має таку структуру: вступ, три розділи, висновки та пропозиції. Загальний обсяг – 42 сторінки, з них 33 сторінки відведені під основні розділи. В роботі наведено 10 рисунків та 5 таблиць, використано 38 джерел літератури. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject галітоз uk_UA
dc.subject ксиліт uk_UA
dc.subject лактобактерії uk_UA
dc.subject halitosis uk_UA
dc.subject xylitol uk_UA
dc.subject lactobacilli uk_UA
dc.title Поліпшення складу льодяників з пробіотиком uk_UA
dc.title.alternative Improving the composition of lollipops with probiotics uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу