Короткий опис(реферат):
Cтратегія підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських товаровиробників повинна охоплювати удосконалення системи управління, стратегії розвитку виробництва та підвищення загальної та екологічної якості агропромислової продукції. При цьому одним з ефективних засобів забезпечення конкурентоспроможності та стійкості сільськогосподарських підприємств є гнучкість його виробничих систем, здатність адаптуватися до змін умов зовнішнього організаційно-інституціонального та ринкового середовища з меншими витратами і без втрат. Підвищення конкурентних переваг потребує відповідності світовим стандартом якості виробництва та споживання сільськогосподарської продукції. Cтратегия повышения конкурентоспособности сельскохозяйственных товаропроизводителей должна охватывать совершенствования системы управления, стратегии развития производства и повышения общей и экологической качества агропромышленной продукции. При этом одним из эффективных средств обеспечения конкурентоспособности и устойчивости сельскохозяйственных предприятий является гибкость его производственных систем, способность адаптироваться к изменениям условий внешней организационно-институционального и рыночной среды с меньшими затратами и без потерь. Повышение конкурентных преимуществ требует соответствия мировым стандартом качества производства и потребления сельскохозяйственной продукции.
Суть розробки, основні результати:
The strategy of increasing the competitiveness of agricultural producers should cover the improvement of the management system, the strategy for the development of production and the increase of the overall and environmental quality of agro-industrial products. At the same time, one of the effective means of ensuring the competitiveness and sustainability of agricultural enterprises is the flexibility of its production systems, the ability to adapt to changes in the conditions of the external organizational, institutional and market environment with lower costs and without losses. Increasing competitive advantages requires compliance with the world standard for the quality of production and consumption of agricultural products.