Короткий опис(реферат):
Спосіб селективної ізоляції мікроорганізмів роду Campylobaсter із харчових продуктів, який включає висів проб досліджуваного матеріалу на селективне поживне середовище для культивування кампілобактерій, який відрізняється тим, що як поживне середовище використовують середовище поживне щільне для культивування кампілобактерій (ТУ У 24.4.-14332579-056:2010), а як селективні домішки - суміш антибактеріальних препаратів вітчизняного виробництва у складі: гентаміцин 2мг/1л; цефалексин 156мг/1л;рифампіцин 250мг/1л, інкубації в мікроаерофільних умовах впродовж 24-48 годин при температурі +37-42⁰С. Способ селективной изоляции микроорганизмов рода Campylobaсter из пищевых продуктов, который включает высев проб исследуемого материала на селективное питательную среду для культивирования кампилобактерий, который отличается тем, что в качестве питательной среды используют среду питательную плотную для культивирования кампилобактерий (ТУ У 24.4.-14332579-056: 2010 ), а как селективные добавки - смесь антибактериальных препаратов отечественного производства в составе: гентамицин 2мг/1л; цефалексин 156мг/1л; рифампицин 250мг/1л, инкубации в микроаэрофильных условиях протяжении 24-48 часов при температуре +37-42 ⁰С.