Короткий опис(реферат):
На сьогоднішній день актуальним питанням, що стоїть перед агропромисловим комплексом України є забезпечення населення доброякісними та безпечними в ветеринарно-санітарному відношенню продуктами харчування. Суттєве місце серед продуктів посідають продукти рибництва,які містять велику кількість поживних та корисних речовин. У зв’язку з ростом попиту на рибу і рибну продукцію, а, відповідно, і ростом кількості рибогосподарств, зростає ймовірність захворювання риби вірусними, бактеріальними, паразитарними хворобами, а також зростає ймовірність захворювання людей спільними хворобами людей і риб, а також отруєння рибою і продукцією з неї.
Суть розробки, основні результати:
На сегодняшний день актуальным вопросом, который стоит перед агропромышленным комплексом Украины является обеспечение населения доброкачественными и безопасными в ветеринарно-санитарном отношении продуктами питания. Существенное место среди продуктов занимают продукты рыбоводства, которые содержат большое количество питательных и полезных веществ. В связи с ростом спроса на рыбу и рыбную продукцию, а, соответственно, и ростом количества рыбных хозяйств, возрастает вероятность заболевания рыбы вирусными, бактериальными, паразитарными болезнями, а также возрастает вероятность заболевания людей общими болезнями людей и рыб, а также отравление рыбой и продукцией из нее.