Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10311
Назва: Удосконалення технології самбуку з використанням насінням чіа
Інші назви: Improvement of sambuca technology using chia seeds
Автори: Цигвінцева, Євгенія Олександрівна
Tsygvintseva, Evgenia Oleksandrivna
Ключові слова: самбук
яблучне пюре
насіння чіа
sambuc
applesauce
chia seeds
Дата публікації: 2022
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Факультет харчових технологій ; наук. керівник О. Ю. Мельник
Короткий огляд (реферат): Удосконалення технології самбуку з використанням насіння чіа дозволить розширити асортимент кулінарної продукції підвищеної харчової цінності. Такі десертні вироби, виготовлені з використанням яблучного пюре, цукру та желатину, можуть застосовуватися у харчуванні дітей, а також різних груп населення. Яблучне пюре містить пектинові речовини, які зв’язують іони тяжких металів і звільняють від них організм, полегшують виведення жирів і холестерину, здійснюють противиразкову і противірусну дію. Застосування насіння чіа у виробництві самбуку дозволить збагатити страву вітамінами, мінеральними речовинами, клітковиною, ненасиченими жирними кислотами.
Опис: Improvement of sambuca technology using chia seeds will allow to expand the range of culinary products of increased nutritional value. Such dessert products, made with the use of apple puree, sugar and gelatin, can be used in the nutrition of children, as well as different groups of the population. Apple puree contains pectin substances that bind heavy metal ions and rid the body of them, facilitate the removal of fats and cholesterol, have anti-ulcer and antiviral effects. The use of chia seeds in the production of sambuca will enrich the dish with vitamins, minerals, fiber, and unsaturated fatty acids.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10311
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Цигвінцева Є.О..pdf
  Restricted Access
1,32 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.