Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/10311
Title: Удосконалення технології самбуку з використанням насінням чіа
Other Titles: Improvement of sambuca technology using chia seeds
Authors: Цигвінцева, Євгенія Олександрівна
Tsygvintseva, Evgenia Oleksandrivna
Keywords: самбук
яблучне пюре
насіння чіа
sambuc
applesauce
chia seeds
Issue Date: 2022
Publisher: Сумський національний аграрний університет
Citation: Факультет харчових технологій ; наук. керівник О. Ю. Мельник
Abstract: Удосконалення технології самбуку з використанням насіння чіа дозволить розширити асортимент кулінарної продукції підвищеної харчової цінності. Такі десертні вироби, виготовлені з використанням яблучного пюре, цукру та желатину, можуть застосовуватися у харчуванні дітей, а також різних груп населення. Яблучне пюре містить пектинові речовини, які зв’язують іони тяжких металів і звільняють від них організм, полегшують виведення жирів і холестерину, здійснюють противиразкову і противірусну дію. Застосування насіння чіа у виробництві самбуку дозволить збагатити страву вітамінами, мінеральними речовинами, клітковиною, ненасиченими жирними кислотами.
Description: Improvement of sambuca technology using chia seeds will allow to expand the range of culinary products of increased nutritional value. Such dessert products, made with the use of apple puree, sugar and gelatin, can be used in the nutrition of children, as well as different groups of the population. Apple puree contains pectin substances that bind heavy metal ions and rid the body of them, facilitate the removal of fats and cholesterol, have anti-ulcer and antiviral effects. The use of chia seeds in the production of sambuca will enrich the dish with vitamins, minerals, fiber, and unsaturated fatty acids.
URI: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10311
Appears in Collections:Харчових технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Цигвінцева Є.О..pdf
  Restricted Access
1,32 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.