Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10312
Назва: Удосконалення технології січених виробів із птиці з використанням культивованої грибної сировини
Інші назви: Improvement of the technology of minced poultry products using cultivated mushroom raw materials
Автори: Черняков, Валентин Анатолійович
Cherniakov, Valentin Anatoliiovych
Ключові слова: птиця
січені вироби
культивована грибна сировина
poultry
minced products
cultivated mushroom raw materials,
Дата публікації: 2022
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Факультет харчових технологій ; наук. керівник Т. М. Степанова
Короткий огляд (реферат): Залучення до січених виробів з птиці високоцінної сировини сприяє не тільки розширенню асортименту, але й підвищує харчову цінність готової продукції. Це відбувається при додаванні джерела біологічно-активних речовин (вітамінів, мінералів, харчових волокон). Такий підхід забезпечує полегшення метаболічних процесів, підвищує опірність організму щодо несприятливих факторів навколишнього середовища, при споживанні продукції із цінними нутрієнтами. Дослідженнями встановлено доцільність внесення культивованої грибної сировини – шампіньйону двоспорового, що сприяв набуттю розробленою продукцією високих органолептичних характеристик, а також гарних функціонально-технологічних властивостей. Така технологія має відмінність від існуючих використанням високоцінної сировини, біологічно-активні складові якої вміщуються в природному співвідношенні. Це забезпечить гарне засвоєння організмом та надасть можливість одержання січених виробів із птиці підвищеної якості та харчової цінності. Дослідження вмісту поживних речовин у розроблених січених виробах показало істотне зростання вмісту харчових волокон; вітамінів В, мінеральних речовин.
Опис: The inclusion of high-value raw materials in chopped poultry products not only contributes to the expansion of the range, but also increases the nutritional value of the finished products. This happens when a source of biologically active substances (vitamins, minerals, dietary fibers) is added. This approach facilitates metabolic processes, increases the body's resistance to adverse environmental factors, when consuming products with valuable nutrients. Studies have established the expediency of introducing cultivated mushroom raw material - two-spored champignon, which contributed to the development of high organoleptic characteristics, as well as good functional and technological properties. This technology differs from the existing ones in the use of high-value raw materials, the biologically active components of which are contained in a natural ratio. This will ensure good assimilation by the body and make it possible to obtain chopped poultry products of increased quality and nutritional value. The study of the content of nutrients in the developed chopped willows showed a significant increase in the content of dietary fibers; B vitamins, minerals.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/10312
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.