Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/11657
Title: | Удосконалення технології макаронних виробів із використанням рослинної сировини |
Other Titles: | Improving the technology of pasta products using vegetable raw materials |
Authors: | Деуленко, Анатолій Борисович Deulenko, A. B. |
Keywords: | макаронні вироби рослинна сировина амарантове борошно pasta vegetable raw materials amaranth flour |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | СНАУ |
Citation: | Факультет харчових технологій ; наук. керівник О. Ю. Мельник |
Abstract: | Кваліфікаційна робота студента Деуленка А.Б. на тему: «Удосконалення технології макаронних виробів із використанням рослинної сировини» присвячена темі збагачення макаронних виробів харчовими волокнами і вітамінами та розширення асортименту макаронних виробів. Дані вироби можна застосовувати як самостійний страву або з додаванням таких продуктів як курка, м'ясо, гриби, тощо. Такий виріб може використовуватися для різної категорії споживачів, як в домашнішіх умовах, так і в закладах ресторанного господарства. Додавання амарантового борошна у технологію макаронних виробів значно поліпшить їх структурно-механічні властивості, а також органолептичні показники якості при цьому ціна залишиться досить доступною для всіх верств населення. |
Description: | The qualification work of the student Deulenko A. B. on the topic: "Improving the technology of pasta products using vegetable raw materials" will allow to enrich pasta products with food fibers and vitamins and expand the range of pasta products. These products can be used as an independent dish or with the addition of such products as chicken, meat, mushrooms, etc. Such a product can be used for different categories of consumers both at home and in restaurants. The addition of amaranth flour to the technology of pasta products will significantly improve their structural and mechanical properties, as well as organoleptic quality indicators, while the price is quite affordable for all segments of the population. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11657 |
Appears in Collections: | Харчових технологій |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Деуленко А.Б. Удосконалення технології макаронних виробів із використанням рослинної сировини.pdf Restricted Access | 1,39 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.