Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11955
Title: | Залежність забійних якостей туш від передзабійної маси свиней за їх відгодівлі в умовах промислового свинарського комплексу |
Other Titles: | Dependence of the slaughter qualities of carcasses on the pre-slaughter weight of pigs during their fattening in the conditions of an industrial pig complex |
Authors: | Михалко, О. Г. Mikhalko, O. H. |
Keywords: | тічка тривалість попередньої лактації вагітність oestrus durations of previous lactation pregnancy |
Issue Date: | 2023 |
Citation: | Михалко О. Г. Залежність забійних якостей туш від передзабійної маси свиней за їх відгодівлі в умовах промислового свинарського комплексу [Електронний ресурс] / О. Г. Михалко // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених та спеціалістів «Інтеграція наукового потенціалу України в галузі тваринництва в європейський простір», (Полтава, 3 листопада 2023 р.). – Полтава, 2023. – С. 14-16. |
Abstract: | Вирощування свиней до передзабійної живої маси 115 кг за рахунок кращої інтенсивності їх росту в умовах промислового індустріального комплексу дозволить отримати вищий вихід м’яса як за рахунок збільшення забійної маси, так і за рахунок підвищення товщини найдовшого м’яза спини у поголів’я. Однак, необхідно звернути увагу, що зростання маси забою призведе до росту товщини шпику в туші, що може вплинути на її класність, а відповідно і споживчу оцінку та реалізаційну ціну. |
Description: | Raising pigs to a pre-slaughter live weight of 115 kg due to better intensity of their growth in the conditions of an industrial industrial complex will allow to obtain a higher yield of meat both due to an increase in the slaughter weight and due to an increase in the thickness of the longest back muscle in the herd. However, it is necessary to pay attention to the fact that an increase in the mass of the carcass will lead to an increase in the thickness of bacon in the carcass, which can affect its quality, and, accordingly, the consumer assessment and sales price. |
URI: | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/11955 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Михалко_ЗАЛЕЖНІСТЬ ЗАБІЙНИХ ЯКОСТЕЙ ТУШ ВІД ПЕРЕДЗАБІЙНОЇ МАСИ СВИНЕЙ ЗА ЇХ ВІДГОДІВЛІ В УМОВАХ ПРОМИСЛОВОГО СВИНАРСЬКОГО КОМПЛЕКСУ.pdf | 265,59 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.