Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12095
Title: Microbiological indicator of crockets flour
Other Titles: Мікробіологічний показник борошна з цвіркунів
Authors: Sereda, Olha
Melnyk, Oksana
Середа, Ольга Григорівна
Мельник, Оксана Юріївна
Keywords: flour from crickets
wheat flour
microbiological indicators
борошно з цвіркунів
борошно пшеничне
мікробіологічні показники
Issue Date: 2024
Citation: Sereda O. Microbiological indicator of crockets flour [Electronic resource] / О. Sereda, О. Melnyk // The scientific heritage. – 2024. – № 131. – Р. 56-59.
Abstract: Cricket flour is gaining popularity in the Ukrainian market because it has a high crude protein content (up to 70.0%). This type of raw material is offered to a large category of people: athletes, people who monitor their nutrition, children and adults. However, for its widespread use in food products, in accordance with the legislation of Ukraine, it is necessary to conduct a number of studies. One of such studies is the determination of microbiological indicators. The paper investigated and compared microbiological parameters of cricket flour compared to wheat flour. Based on the results of research, it was determined that flour from crickets meets the requirements of the legislation of Ukraine in terms of microbiological indicators, so it can be used in the production technology of whipped flour semi-finished products.
Description: Цвіркунове борошно набуває популярності на українському ринку завдяки високому вмісту сирого протеїну (до 70,0%). Цей вид сировини пропонується великій категорії людей: спортсменам, людям, які стежать за своїм харчуванням, дітям і дорослим. Однак для його широкого використання в харчових продуктах, відповідно до законодавства України, необхідно провести низку досліджень. Одним із таких досліджень є визначення мікробіологічних показників. У статті досліджено та порівняно мікробіологічні параметри борошна з цвіркунів порівняно з пшеничним. За результатами досліджень встановлено, що борошно з цвіркунів за мікробіологічними показниками відповідає вимогам законодавства України, тому його можна використовувати в технології виробництва борошняних збивних напівфабрикатів.
URI: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12095
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf228,99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.