Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12095
Назва: Microbiological indicator of crockets flour
Інші назви: Мікробіологічний показник борошна з цвіркунів
Автори: Sereda, Olha
Melnyk, Oksana
Середа, Ольга Григорівна
Мельник, Оксана Юріївна
Ключові слова: flour from crickets
wheat flour
microbiological indicators
борошно з цвіркунів
борошно пшеничне
мікробіологічні показники
Дата публікації: 2024
Бібліографічний опис: Sereda O. Microbiological indicator of crockets flour [Electronic resource] / О. Sereda, О. Melnyk // The scientific heritage. – 2024. – № 131. – Р. 56-59.
Короткий огляд (реферат): Cricket flour is gaining popularity in the Ukrainian market because it has a high crude protein content (up to 70.0%). This type of raw material is offered to a large category of people: athletes, people who monitor their nutrition, children and adults. However, for its widespread use in food products, in accordance with the legislation of Ukraine, it is necessary to conduct a number of studies. One of such studies is the determination of microbiological indicators. The paper investigated and compared microbiological parameters of cricket flour compared to wheat flour. Based on the results of research, it was determined that flour from crickets meets the requirements of the legislation of Ukraine in terms of microbiological indicators, so it can be used in the production technology of whipped flour semi-finished products.
Опис: Цвіркунове борошно набуває популярності на українському ринку завдяки високому вмісту сирого протеїну (до 70,0%). Цей вид сировини пропонується великій категорії людей: спортсменам, людям, які стежать за своїм харчуванням, дітям і дорослим. Однак для його широкого використання в харчових продуктах, відповідно до законодавства України, необхідно провести низку досліджень. Одним із таких досліджень є визначення мікробіологічних показників. У статті досліджено та порівняно мікробіологічні параметри борошна з цвіркунів порівняно з пшеничним. За результатами досліджень встановлено, що борошно з цвіркунів за мікробіологічними показниками відповідає вимогам законодавства України, тому його можна використовувати в технології виробництва борошняних збивних напівфабрикатів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12095
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1.pdf228,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.