Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/12387
Title: Удосконалення технології заморожених напівфабрикатів для бургерів з використанням рослинної сировини
Other Titles: Improvement of the technology of frozen semi-finished products for burgers using vegetable raw materials
Authors: Спицький, Віктор Володимирович
Spitsky, Viktor
Keywords: веган
заморожений напівфабрикат
білковий ізолят
vegan
frozen semi-finished product
protein isolate
Issue Date: 2024
Publisher: SNAU
Citation: Факультет харчових технологій ; наук. керівник О. Ю. Мельник
Abstract: Удосконалення технології заморожених напівфабрикатів з використанням рослинної сировини дозволить розширити асортимент продукції високої біологічної цінності для різних груп населення, зокрема для веганів. Такі вироби, виготовлені з використанням білкових гідролізатів, рапсової та кокосової олій, структуроутворювачів, смако-ароматичних добавок можуть стати альтернативою продуктів з використанням тваринного м’яса, як такі, що не містять холестерину, мають високу білогічну цінність та не приносять шкоди навколишньому середовищу в процесі виробництва. Застосування широкого спектру рослинної сировини у виробництві заморожених напівфабрикатів дозволить спроектувати необхідний склад продукту, збагатити його вітамінами, мінеральними речовинами, клітковиною, ненасиченими жирними кислотами для забезпечення потреб людського організму.
Description: Improving the technology of frozen semi-finished products using vegetable raw materials will allow to expand the range of products of high biological value for different population groups, in particular for vegans. Such products made with the use of protein hydrolysates, rapeseed and coconut oils, structure-forming agents, flavoring additives can become an alternative to products using animal meat, as they do not contain cholesterol, have a high biological value and do not harm the environment in production process. The use of a wide range of plant raw materials in the production of frozen semi-finished products will allow designing the necessary composition of the product, enriching it with vitamins, minerals, fiber, and unsaturated fatty acids to meet the needs of the human body.
URI: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12387
Appears in Collections:Харчових технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
МР_Спицький В.В._репозитарій.pdf
  Restricted Access
798,82 kBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.