Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13445
Title: Дослідження технології виробництва м’ясопродуктів в умовах м’ясопереробного підприємства ТОВ «Лебединські ковбаси»
Other Titles: Research of the technology of production of meat products in the conditions of the meat processing enterprise «Lebedynski kbobasy» LLC
Authors: Дорогань, Дарья Юріївна
Dorohan, Daria Yuriivna
Keywords: добавки
якість ковбас
сучасні методи виробництва
additives
quality of sausages
modern production methods
Issue Date: 2024
Publisher: СНАУ
Citation: Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Б. Кисельов
Abstract: Мета: метою досліджень було визначення кількісних та якісних показників ковбас, виготовлених різними способами; Об’єкт дослідження: були кількісні та якісні показники сосисок «Філейкі» першого сорту, вироблених різними способами; Результати досліджень: було проаналізовано діючу на підприємстві технологію виготовлення сосисок, проведений розрахунок потреби в основній та допоміжній сировині, встановлений вихід готової продукції, проведена оцінка якості варених ковбас, опрацьований вибірковий матеріал був оброблений методом варіаційної статистики, а також була розрахована економічна ефективність досліджень. Встановлено, що сосиски «Філейкі», виготовлені за інноваційною технологією зберігали високі якісні показники протягом 20 діб зберігання, порівняно з виробами, виготовленими за традиційною, строк зберігання яких становить 3 доби. Надані відповідні рекомендації підприємству виходячи з отриманих результатів дослідження.
Description: Purpose: the purpose of the research was to determine the quantitative and qualitative indicators of sausages made in different ways; Object of the research: the quantitative and qualitative indicators of first-grade “Fileiki” sausages made in different ways; Research results: the technology of sausage production operating at the enterprise was analyzed, the need for main and auxiliary raw materials was calculated, the yield of finished products was established, the quality of cooked sausages was assessed, the processed sample material was processed using the method of variational statistics, and the economic efficiency of the research was also calculated. It was established that “Fileiki” sausages made using innovative technology retained high quality indicators for 20 days of storage, compared to products made using traditional technology, the shelf life of which is 3 days. Relevant recommendations were provided to the enterprise based on the results of the research.
URI: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13445
Appears in Collections:Біолого-технологічний

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Дорогань Д..pdf
  Restricted Access
1,46 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.